Bilă neagră: IGSU - pentru modul în care înțelege să scindeze pompierii

Vineri, 03 August 2018București

Bila neagra  IGSU   pentru modul in care intelege sa scindeze pompierii | imaginea 1 O binemeritată bilă neagră revine Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Pe pagina oficială de Facebook a IGSU a apărut sâmbătă, 3 august a.c., o imagine cu doi pompieri militari: unul în albastru - pompier pe stingere iar celălalt în roșu - pompier paramedic.

Imaginea ar trebui să ilustreze un tot unitar, legătura indivizibilă legal, moral și financiar dintre pompierii militari care deservesc fie autospecialele de stingere, fie cele destinate primului ajutor calificat. În viziunea IGSU însă, oamenii au de ales între cele două "culori" cu care sunt îmbrăcați cei doi pompieri. În plus, reprezentanții instituției susțin deschis că ei preferă "culoarea roșie".

"Spune-mi ce culoare-ți place ca să-ți spun cine ești! Dacă nu era evident deja, noi suntem unii dintre cei cărora le place ROȘU! Nu este numai culoarea pasiunii, este și a celor care acționează fără să stea pe gânduri! Tu ce culoare preferi?" - acesta este mesajul pe care reprezentanții IGSU l-au afișat cu mândrie pe pagina oficială de Facebook a instituției. Frumoasă carte de vizită! Și, da, devine din ce în ce mai evidentă această preferință a IGSU.

Dragi militari îmbrăcați în albastru, voi, cei care înfruntați furia apelor și a flăcărilor, luați la cunoștință că fie ar trebui să vă schimbați uniforma, fie meseria. Onor instituția care vă coordonează preferă "roșul". Până și pe vremea când pompierii purtau uniforme verzi iar militarii se "deosebeau" după epoleți, culoarea specifică militarilor pompieri era vișiniu, nu roșu. Întâmplător, înainte cu o zi, la 2 august a.c., inspectorul general al IGSU, generalul Dan Paul Iamandi a fost împuternicit pentru încă 6 luni la comanda pompierilor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.