Bilă neagră: O revistă simbol a Armei Pompieri transformată într-o "Scânteie" de prost gust închinată lui Arafat

Vineri, 24 Iulie 2020București
Sursa Foto: igsu.ro

O revista simbol a Armei Pompieri transformata intr o  Scanteie  de prost gust inchinata lui Arafat | imaginea 1 Am mai scris în paginile noastre despre situația dureroasă prin care trece revista Pompierii Români, o revistă cu tradiție, o revistă simbol a Armei Pompieri! De la revista așteptată, lunar, cu sufletul la gură de militarii pompieri, aceasta a ajuns revista așteptată dar care nu mai venea lunar ci trimestrial, apoi anual, iar, mai nou, la revista pe care după ce o deschid, cititorii, o închid la loc dezamăgiți.

Un cititor al revistei noastre ne-a semnalat azi că ultimul număr al Revistei Pompierii Români seamănă mai degrabă cu un exemplar din Scânteia de pe vremuri, doar că locul lui Nicolae Ceaușescu a fost luat de nimeni altul decât Raed Arafat.

Nedumeriți am căutat să vedem cu ochii noștri revista. Nu mare ne-a fost mirarea când am constatat că cititorul nostru avea dreptate. Poze peste poze cu Raed Arafat și realizările lui mărețe. Un articol elogios la adresa CNCCI în care apare cap de afiș președintele României fără nume și fără explicații. Bietul Klaus are doar un cuvânt din titlu pe pagina lui și e mic, pitic (în poză) doar oleacă mai mare decât numele autorului articolului minune. Deh, până la Klaus te mănâncă agaricii și asta știu probabil și cei care tehnoredactează revista. Întâi șefii, șefuleții, și mai apoi... restul. Oricum, Klaus nu mai are nevoie de prezentare și oricum președinte, premier, ministru de interne e unul singur: Raed Arafat. În "revista lui" conducerea țării intră la categoria "și alții".

Vorbim totuși despre o revistă a pompierilor. O revistă cu tradiție. O revistă ale cărei numere ar trebui să le luăm și azi în mână cu aceeași emoție ca acum 10 ani, sau 20, sau 90. O revistă care ar trebui să scrie istoria Armei și nu să spele pe turul pantalonilor personaje care împart funcții și scaune "șefișorilor" din IGSU care îl așteaptă precum cățelușii dând din coadă care de care mai tare pentru a-și demonstra devotamentul. Văzând acest număr nu ne mai miră prăpastia pe care am remarcat-o mereu între IGSU și oamenii din linia întâi. IGSU a devenit în ultimii ani o feudă a câtorva indivizi leșinați după funcții și bani, care nu mai știu cum să se luxeze între ei pentru a intra mai abitir în grațiile lui Arafat.

"Astăzi, citind revista pompierilor am retrăit momentul cu ziarul Scanteia. 6 poze cu Arafat. Ultimul număr este plin de poze cu Arafat. O adevărată odă închinată. Mori de râs, nu alta. Adio poveștile cu intervenții ale pompierilor..." - așa suna comentariul pompierului pe care l-am primit noi azi. Trist. Se întoarce tata Neacșu în mormânt. Până unde vreți să coborâți revista aceasta, stimați domni și doamne?

Da, am văzut și menționarea pompierului decedat la Constanța, și da, am văzut și lucruri firești în revistă. Dar nu am mai văzut intervenții ale pompierilor. Se pare că s-au demodat. Din păcate trebuie să îi dăm dreptate cititorului nostru: seamănă mult prea tare cu Scânteia. Comunismul a fost resuscitat la IGSU. Deh, unora le place roșu. Deocheat de roșu.

Redactori, 2 bucăți: un ofițer, lt.col. Daniela Silvi (al cărei nume nu îl prea regăsim în revistă), și un subofițer, plt. adj. Sebastian Furnea. Redacția revistei e rămasă fără cap, adică nu mai există un redactor-șef. La ce bun? Dacă și la nivelul IGSU lucrurile merg deseori cu inspectorul general la raliu, pentru ce ar avea nevoie o revistă de un redactor-șef? Te pomeni că, atent, șeful cel mare i-a făcut cadou coordonarea revistei, divei de la relații publice? Asta ar explica multe. Se întoarce tata Neacșu în mormânt. Și nu doar el.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.