Revelion în casa Sfântului Ocrotitor al Pompierilor

Duminică, 01 Ianuarie 2017Timiș

Revelion in casa Sfantului Ocrotitor al Pompierilor | imaginea 1 În casa Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, la Mănăstirea Partoșului, trecerea dintre ani s-a petrecut lin, cu multă credință și dragoste de Dumnezeu, cu recunoștință și speranță. Alături de starețul Mănăstirii ieromonahul Varlaam Almăjanul, credincioșii au participat la slujba religioasă rugându-se ca Dumnezeu să coboare binecuvântarea Sa asupra lor și în Noul An.

Trecerea dintre ani a fost întâmpinată cu o slujbă deosebit de frumoasă, preotul și credincioșii invocând îngenuncheați Harul Lui Dumnezeu. Momentul trecerii dintre ani, la sfatul Părintelui Varlaam, fiecare participant l-a petrecut într-un moment de introspecție. O tăcere în care se auzeau doar respirațiile încărcate de emoție dănd Slavă Lui Dumnezeu.

La mormântul Sfântului era liniște. În noaptea dintre ani Dumnezeu parcă era mai aproape de noi. Acolo, în inimile celor ce și-au dorit să întâmpine Anul 2017 în Casa Sfântului Ocrotitor al Pompierilor.

Când clopotele au vestit Noul An, credincioșii și starețul au ieșit în curtea mănastirii pentru a închina o cupă de șampanie în cinstea lui 2017.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.