Hram la Sfânta Mănăstire Partoș! Pompierii și-au cinstit Ocrotitorul!

Luni, 18 Septembrie 2017Timiș
Foto: Dana Moica și ISU Timiș

Hram la Sfanta Manastire Partos  Pompierii si au cinstit Ocrotitorul | imaginea 1 Vineri, 15 septembrie a.c., pompierii români prăznuiesc pe cel pe care l-au ales ca ocrotitor și izbăvitor - Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 1956, și care are Sfintele Moaște în Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

La solicitarea conducerii Corpului Pompierilor Militari și ținând seama de minunile și faptele sale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și-a dat, în anul 1997, binecuvântarea ca Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș să fie desemnat patron spiritual al pompierilor români.

Astăzi, pompierii timișeni au participat la slujba de pomenire a patronului spiritual al acestora, care a avut loc la Mănăstirea Partoș.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.