O revistă "incomodă" de 6 ani alături de pompierii militari!

Miercuri, 26 Decembrie 2018București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Logo Agenda Pompierului În aceste zile de mare sărbătoare a neamului creștinesc, Agenda Pompierului aniversează 6 ani de existență alături de pompierii militari. O revistă născută din dragostea față de aceasta Armă nobilă, din respect pentru cei care zi de zi și ceas de ceas sunt alături de semenii lor: pompierii militari.

Anul trecut, aniversam o jumătate de deceniu, la Moftinu Mare, în câmp, alături de militarii ce luptau cu monstrul de foc. În acest an ne regăsim alături de pompieri nu doar pe frontul incandescent, urmărindu-le misiunile, ci și în hățișurile legislative ce au generat ba neplata orelor suplimentare, ba retragerea avizelor ORNISS. Nu ne-am gândit nici noi la înființare că ne vom transforma într-o publicație a cărei activitate să fie de folos și în apărarea drepturilor reprezentanților altor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar faptul că și alții au încredere în noi, ne onorează și ne obligă în același timp să fim mai buni.

Am devenit pentru unii o publicație la care apelează ori de câte ori doresc să afle informații precise și necosmetizate. Pentru alții însă suntem o publicație incomodă și nu s-au dat înapoi de la a denigra această revistă sau a o prezenta ca pe o publicație cu iz de scandal și răzmeriță. Nu este vina noastră că adevărul doare și rănește orgolii.

Pentru toți cei care ne iubesc dar și pentru cei care nu ne plac deloc și nu în ultimul rând, pentru cei care ne plac dar simt că apropierea de noi le poate eroda relațiile cu superiorii, dorim să facem câteva precizări:

  1. Această revistă nu va fi niciodată o odă adusă vreunui conducător de pompieri fie el militar sau civil (că tot se poartă) și în niciun caz a vreunui politician.
  2. Revista Agenda Pompierului a fost și va fi alături de pompierii militari fie ei pompieri sau pompieri paramedici.
  3. În paginile revistei s-au regăsit și se vor regăsi și cadrele medicale din Unitățile de Primire Urgențe în calitatea lor de oameni care luptă pentru viață dar și în calitate de oameni care contribuie la reușita conceptului SMURD.
  4. Respectăm conceptul SMURD și ne plecăm capul respectuos în fața miilor de vieți salvate, chiar dacă susținem ideea adevărată că 95% din motorul acestui concept îl reprezintă pompierii militari.
  5. Considerăm că meritul pentru viețile salvate, pentru faptul că Pompierii-SMURD sunt, de la an la an, mai aproape de cetățeni revine fiecăruia dintre zecile de mii de oameni care fac să funcționeze acest sistem. Încercarea oricui de a confisca munca acestor oameni pentru a-și dezvolta propriul cult/propria imagine căutând să devină indispensabil unor politicieni, este un vis ipocrit. Acest sistem nu stă într-un singur om, ci în devotamentul și spiritul de sacrificiu a zeci de mii de oameni.
  6. Nu dorim să ajungem un fel de "radio Europa Liberă" și nu urmărim să ne transformăm într-o revistă anti-sistem, citită pe ascuns de pompieri de frica superiorilor. Avem încredere că cei care conduc pompierii sunt niște manageri buni care conștientizează că nu pot progresa decât cunoscând și respectând doleanțele celor de ale căror destine sunt responsabili.
  7. Revista Agenda Pompierului va fi oricând alături de orice inspector general, șef DSU sau ministru de interne care va acorda pompierilor militari respectul cuvenit necălcându-le în picioare drepturile prevăzute de legislația muncii în vigoare.

De 6 ani de când suntem alături de pompierii militari am văzut multe. Cum spuneam, unii ne iubesc, alții mai puțin, dar ne-am asumat să nu putem mulțumi pe toată lumea. Inspectorii generali s-au schimbat continuu, miniștri de interne la fel, dar pentru că suntem o publicație independentă nu ne-a speriat vremelnicia. Unii (pompieri) au intrat în sistem, alții l-au părăsit îndurerați, scârbiți și dezamăgiți. Noi am căutat să rămânem aici, deși, deseori nu a fost ușor. Ne bucurăm de dragostea celor din linia întâi și respectul acelor membri ai eșaloanelor superioare, din fericire, nu puțini, care au înțeles că nu dorim decât binele pompierilor militari. Ne luăm angajamentul să nu ne schimbăm, să rămânem alături de cei care au nevoie de noi și iubesc Arma. Cei care ne consideră cârcotași, îi asigurăm că vom relata cu mare drag orice faptă sau demers vor întreprinde pentru binele pompierilor.

La mulți ani, dragi pompieri! Noi existăm datorită vouă și pentru voi! Fiți binecuvântați, oriunde v-ați afla!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.