Agenda Pompierului - 10 ani alături de pompierii români!

Marți, 27 Decembrie 2022București
Autor: Ioana Anamaria Ungur
Sursa Foto: Pixabay.com

Agenda Pompierului   10 ani alaturi de pompierii romani | imaginea 1 Da, dragii mei, 10 ani! ZECE! UN DECENIU! Când a zburat timpul? Nu știu. În 2012, chiar de Crăciun, Agenda Pompierului intra în spațiul online, hotărâtă să transmită lumii cât de importantă și minunată e munca depusă de voi, să facă oamenii să conștientizeze câtă onoare, sacrificiu și devotament inundă sufletul unui salvator.

Ne doream atunci să umplem paginile doar cu articole despre misiunile voastre, despre rezultatele frumoase pe care le obțineți, povești frumoase despre eroi, despre sacrificii din dragoste de semeni. Pășeam sfioși în lumea Armei iar voi vă uitați la noi neîncrezători pentru că era prima dată în istoria pompierilor când o publicație independentă, anunța că se va dedica în totalitate profesiei de POMPIER. Anii au trecut iar dragostea, deschiderea, nevoia cu care majoritatea dintre voi ne-au primit, ne-a determinat să vă rămânem alături și ne-a obligat să devenim mai buni, să vă apărăm atunci când alții vă criticau dar și să nu rămânem nepăsători atunci când unii comandanți au considerat de cuviință să vă încalce drepturile. Revista Agenda pompierului a devenit, în timp, vocea voastră, iar voi, sufletul revistei.

E prima dată în istoria Armei când mi-e foarte greu să fac un bilanț al celor 10 ani și vom amâna acest moment până după sărbători. E prima dată când pe lângă bucuria de a fi alături de voi, nu pot nega că am sufletul strâns de durere văzând Arma Pompierii traversând cele mai NEGRE timpuri din istoria ei. Pentru că sunt vremuri, așa cum le vedeți, când onoarea și demnitatea nu mai există la vârf, când tălpașii sunt simple numere aducătoare de capital de imagine, imagine care aduce PROFIT, la propriu, pentru că ea deschide drumul la tot soiul de achiziții dubioase. E vremea când gradele se obțin pe criterii de obediență sau favoruri, e vremea în care profesioniștii fug din sistem, e o schimbare de gardă iar viitorul sună deprofesionalizat. Vom analiza în detaliu această evoluție, în primele zile ale anului viitor.

Azi vreau doar să vă mulțumesc că ne-ați primit în Arma voastră, că ne-ați onorat cu încrederea voastră. Vreau să mulțumesc și celor care nu ne agreează, pentru că piedicile ridicate de ei, ne-au determinat doar să fim mai buni și v-au determinat să strângeți rândurile în jurul nostru. Mulțumim, totodată și tuturor oamenilor de presă, din întreaga țară, care ne urmăresc și care ne consideră o publicație cu adevărat reprezentativă pentru Arma Pompierii.

La ceas aniversar, nu îmi rămâne decât să vă mulțumesc pentru acești 10 ani plini de emoții, pe care, cu bune și cu rele, i-am trecut împreună, din mila Lui Dumnezeu. A fost al 10-lea Crăciun împreună cu voi! Mulțumim, vouă, oameni minunați! Fie ca Sfântul vostru Ocrotitor, Iosif cel Nou de la Partoș, să vă acopere cu rugăciunile sale, în fiecare clipă! Fiți binecuvântați, oriunde v-ați afla!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.