Echipajele de pompieri paramedici ai I.S.U. București calificați pentru faza națională a Competiției de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat

Duminică, 29 Iunie 2014București

Echipajele de pompieri paramedici ai ISU Bucuresti calificati pentru faza nationala a Competitiei de descarcerare si acordare a primului ajutor calificat | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealu Spirii” al Municipiului București a organizat în zilele de 26 și 27 iunie etapa zonală a „Competiției naționale de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat”.

Aflat la cea de-a treia ediție, evenimentul a reunit cele mai bune echipaje de pompieri paramedici din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din Ialomița, Călărași, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița și București.

Echipajele de pompieri paramedici ai ISU Bucuresti calificati pentru faza nationala a Competitiei de descarcerare si acordare a primului ajutor calificat | imaginea 2 În cadrul competiției, fiecare echipă a avut de înfruntat două scenarii de o complexitate deosebită, care să le pună în valoare competențele profesionale dobândite. Primul scenariu a constat în intervenția pentru descarcerarea unei persoane dintr-un vehicul, iar cel de-al doilea a constat în acordarea primului ajutor medical calificat. În urma celor două zile de concurs, echipajele de pompieri paramedici din cadrul ISU București au obținut cel mai mare punctaj la ambele probe, fiind calificate în finala nationala ce se va desfășura în luna septembrie la Oradea.

La precedentele ediții, ISU București a ajuns de asemenea în faza finală a competiției, obținând clasări pe podium, astfel: în anul 2013 locul III la proba de acordare a primului ajutor medical iar în anul 2012 locul I la proba de acordare a primului ajutor medical și locul III la proba de descarcerare.

Galerie imagini