Pompierii suceveni - câștigători ai Cupei "Odessa"

Duminică, 28 Septembrie 2014Suceava

Pompierii suceveni   castigatori ai Cupei  Odessa | imaginea 1 Doi pompieri suceveni -  plt.maj. Sergiu Avasiloaei şi plt.maj. Radu Iulian Cîrnu, alături de încă opt colegi selecţionaţi din cele 42 de inspectorate pentru situaţii de urgenţă din ţară, sunt noii deţinători ai Cupei „Odessa”, câştigată în cadrul unui concurs internaţional al pompierilor militari, desfăşurat în Varna (Bulgaria), în perioada 24-26 septembrie a.c.

La startul competiţiei s-au prezentat nouă echipaje, din patru ţări, respectiv Bulgaria cu şase echipaje, Ucraina, Turcia şi România cu câte un echipaj. Probele concursului au fost aceleaşi ca şi cele de la nivel naţional, respectiv „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, „Ştafeta 4x100 de metri” şi „Realizarea dispozitivului de luptă la motopompă”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava i-a avut pe cei doi componenţi în selecţionata României, formată din cei mai valoroşi sportivi pompieri români, ale căror rezultate obţinute la competiţia naţională de anul acesta, i-au recomandat să ne reprezinte. Cei doi, au făcut parte din lotul inspectoratului sucevean, care a câştigat locul I pe ţară la proba „Scara de fereastră”.

Lotul României a câştigat trofeul pus în joc, reuşind să-i declaseze pe pompierii ucraineni, care sunt la acest moment vicecampioni mondiali. Sucevenii s-au remarcat la toate cele patru probe ale concursului, întorcându-se acasă cu nu mai puţin de cinci medalii - una de aur, trei de argint şi una de bronz. Îi felicităm pe colegii noştri şi le urăm succes pentru anul viitor, când vor avea loc atât competiţiile interne, cât şi Campionatul Balcanic al Pompierilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.