Record național la proba ”Scara de fereastră”

Joi, 03 Septembrie 2015Timiș

Record national la proba  Scara de fereastra | imaginea 1 În perioada 02 - 04 septembrie a.c., municipiile Timişoara şi Lugoj  găzduiesc etapa finală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă - ediţia 2015. La start s-au aliniat loturile reprezentative din 12 inspectorate pentru situaţii de urgenţă, finaliste ale etapelor zonale.

La evenimentul care a debutat pe Stadionul „Dan Păltinişanu” din municipiul Timişoara, prim-adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Daniel Dragne, comanda ISU Timiş, oficialităţi locale şi judeţene, precum şi şefi ai serviciilor deconcentrate din judeţ au fost alături de cei care îşi testează abilităţile practice de salvator.

De asemenea, momentul inaugural s-a bucurat şi de prezenţa unei delegaţii din Ungaria, judeţul Csongrád, condusă de domnul Szátmari Imre - directorul instituţiei cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din ţara vecină.

Prima probă a competiţiei pompierilor militari s-a finalizat cu un record naţional, pompierul călărăşean, plutonier adjutant Stoiciu Ionuţ Dumitru, reuşind să parcurgă „Scara de fereastră” în doar 13.36 secunde. Subofiţerul este multiplu campion naţional şi balcanic, de-a lungul timpului obţinând rezultate excepţionale atât la această probă, cât şi la „Pista cu obstacole pe 100 m”.

Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă păstrează ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, etapele întrecerii armonizându-se cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Tehnic Internaţional al Focului (CTIF).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.