Prim-adjunctul inspectorului general, colonelul Daniel Dragne - arbitru general la faza zonală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă

Joi, 28 Iulie 2016Hunedoara

Prim adjunctul inspectorului general  colonelul Daniel Dragne   arbitru general la faza zonala a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta | imaginea 1 Timp de trei zile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara găzduieşte faza zonală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. La startul acestei întreceri s-au aliniat echipele inspectoratelor de pompieri din judeţele Alba, Arad, Bihor, Timiş şi Hunedoara.

Probele, din concursul ce se desfăşoară la Stadionul Cetate Deva, sunt 4 x 100 metri ştafetă, pista de îndemânare şi viteză, care presupune escaladarea unui gard de 2 metri, parcurgerea în viteză a unei bârne cu 2 furtunuri în mâini, desfăşurarea acestora şi realizarea unui dispozitiv de intervenţie la incendiu, proba „dispozitiv de intervenţie”, care implică realizarea unui sistem de stingere racordat la o motopompă precum şi scara de fereastră.

Deschiderea competiţiei a fost realizată de col. Daniel Dragne, prim adjunct al inspectorului general al I.G.S.U. care a precizat că cei mai buni performeri din aceste întreceri se vor califica la faza naţională a competiţiei ce se va desfăşura la Iaşi.

Subprefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, prezent la trecerea în revistă a loturilor participante a punctat faptul că pompierii din judeţele care sunt reprezentate la faza zonă a concursului au fost solidari cu echipele de intervenţie şi locuitorii judeţului Hunedoara, grav afectat de inundaţii, în luna iunie.

Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, lt.col. Viorel Demean a declarat că "prin desfăşurarea acestei întreceri se urmăreşte dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, precum şi evaluarea nivelului de pregătire al pompierilor. Un bun pompier are nevoie de viteză de reacţie, stăpânire de sine în situaţii critice, curaj şi cunoaşterea dispozitivelor de intervenţie."

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.