Pompierii sătmăreni - fruntași la intervențiile la înălțime

Miercuri, 14 Septembrie 2016Satu Mare

Pompierii satmareni   fruntasi la interventiile la inaltime | imaginea 1 Cu ocazia zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare, a organizat în cursul zilei de luni, 12 septembrie a.c., Concursul INTERNAŢIONAL“SCĂRI” Ediţia a-V-a 2016, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă la clădirile înalte.

Acesta a constat în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din doi servanţi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de protecţie şi accesoriile aferente, până la etajul 10 al unei clădiri industriale din cadrul societăţii comerciale din Satu Mare (175 trepte, la înălţimea de 32 de m).

Menţionăm că în cadrul competiţiei au participat un număr de 15 echipe din cadrul subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului, câte un echipaj de pompieri din județele Regiunii de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița și Maramureș), un echipaj din partea Direcţiei de Apărare împotriva Catastrofelor a judeţului Szabolcs – Szatmar – Bereg din Ungaria precum şi o delegaţie a Administraţiei Serviciilor de Stat de Urgenţă ale Regiunii Transcarpatice din Ucraina.

În urma desfăşurării concursului clasamentul este următorul:

  • LOCUL IV - ECHIPA DE POMPIERI DIN CADRUL ISU BIHOR, FORMATĂ DIN PLT.MAJ. MOGOŞEL ADRIAN ŞI PLT.MAJ. POPA EMIL cu timpul de 1 minut, 09 secunde şi 79 sutimi;
  • LOCUL III – ECHIPA DETAŞAMENTULUI DE POMPIERI SATU MARE, FORMATĂ DIN PLT. MAJ. SZEKELI OLIVER ȘI PLT. MAJ CREŢU SZABOLCS, cu timpul de 1 minut, 06 secunde şi 61 sutimi.
  • LOCUL II - ECHIPA DETAŞAMENTULUI DE POMPIERI SATU MARE, FORMATĂ DIN PLT.MAJ. KOMPAS GABRIEL ŞI PLT. MAJ. BORA GABRIEL, cu timpul de 1 minut, 01 secundă şi 84 sutimi.
  • LOCUL I - ECHIPA DETAŞAMENTULUI DE POMPIERI SATU MARE, FORMATĂ DIN PLT. MAJ.DEMIAN MARIAN ŞI SG.MAJ. HAJDU CHRISTOPHER, cu timpul de 58 secunde şi 10 sutimi.

În concluzie putem spune că acest concurs şi-a atins obiectivele, fiind benefic pentru ridicarea nivelului de pregătire fizică a pompierilor prin antrenamentele desfăşurate premergător concursului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.