Echipa de alpiniști de la ISU Hunedoara, pe podium la o competiție internațională de căutare-salvare de la înălțime

Sâmbătă, 18 Mai 2019Hunedoara
Sursa Foto: ISU Hunedoara

Echipa de alpinisti de la ISU Hunedoara  pe podium la o competitie internationala de cautare salvare de la inaltime | imaginea 1 Plt. adj. Iulian Spătaru, plt. maj. Andrei Chirilă, plt. maj. Varga Zsolt, plt. maj. Florin Gavrilă, plt. maj. Daniel Sonoc, plt. maj. Marian Albu și paramedicul Cristian Albu s-au clasat pe o onorantă poziție a 3-a în concursul destinat pompierilor profesioniști, voluntari sau privați, alpiniștilor utilitari și forțelor speciale ale armatei.

Întrecerea, organizată la Brașov, timp de 3 zile, a strâns la start 50 de participanți care au participat la acțiuni complexe de salvare de la înălțime. Prima probă a implicat preluarea unei victime și transportul acesteia pe o targă prin spații înguste, în timp ce, a doua probă a constat în salvarea unui alpinist, aflat în stare inconștientă, blocat în coardă pe un versant.

În competiție s-au înscris 6 echipe de intervenție din cadrul ISU Hunedoara, I.S.U. Neamț și I.S.U. Brașov, precum și din Polonia și Turcia. Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, colonel Viorel Demean, spune că performanța alpiniștilor hunedoreni este o confirmare a muncii depuse de membrii echipajului în pregătire și a seriozității lor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.