Rezultate deosebite pentru pompierii alpinişti, atât la întrecerile sportive, dar mai ales la intervențiile reale!

Luni, 13 Mai 2019Brasov
Sursa Foto: ISU Brasov

Rezultate deosebite pentru pompierii alpinisti  atat la intrecerile sportive  dar mai ales la interventiile reale | imaginea 1 Vineri, 10 mai, a.c., pompierii brașoveni au participat la un concurs de salvări complexe de la înălțime organizat de SOLO Brașov.

Probele s-au adresat tuturor echipelor de salvatori (pompieri profesioniști, pompieri voluntari sau privați, alpiniști utilitari, forțe speciale ale armatei etc.) formate din 5 membri capabili să efectueze operații de salvare de la înălțime în situații periculoase.

La concurs au participat mai multe echipe de intervenție din cadrul I.S.U. Brașov, I.S.U. Hunedoara și I.S.U. Neamț, dar și alte echipe din Polonia și Turcia. Una dintre echipele I.S.U. Brașov s-a clasat pe locul doi dând dovadă de perseverenţă în acumularea de cunoștințe în domeniul salvării de la înălțime.

Echipa de alpiniști de intervenție a Detașamentului 1 de Pompieri Brașov, care a renunțat la ultima probă a concursului de salvare pentru a se deplasa la intervenția privind o tentativă de suicid a fost premiată de sponsorii concursului cu diverse echipamente de alpinism (back-up ASAP Petzl, Rig Petzl, mănuși Singing Rock, echipamente oferite de Himalaya București).

Dincolo de plăcerea de a participa la astfel de competiții și dorința permanentă de perfecționare, acești militari trăiesc adevărate satisfacții când rezultatul muncii lor se concretizează în vieți salvate, exemplul concludent fiind chiar cu o zi în urmă, când intervenția lor oportună a împiedicat producerea unei tragedii, reușind salvarea unei femei ce amenința să se sinucidă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.