Competiţia Mondială de Salvare - World Rescue Challenge, La Rochelle, Franţa - 2019

Sâmbătă, 21 Septembrie 2019Dolj
Sursa Foto: ISU Dolj

Competitia Mondiala de Salvare   World Rescue Challenge  La Rochelle  Franta   2019 | imaginea 1 În perioada 11 - 15 septembrie 2019, o delegaţie a României, formată din două echipe de descarcerare şi trei echipe de prim ajutor medical calificat (traumă), a participat în Franţa, oraşul La Rochelle, la Competiţia Mondială de Salvare, întrecere de prestigiu a salvatorilor din toată lumea, ajunsă la cea de-a XX-a ediţie.

Din delegaţia ţării noastre au făcut parte şi două echipe din Oltenia: echipa de descarcerare a I.S.U. Dolj, respectiv echipa de traumă a I.S.U. Vâlcea, echipe care s-au distins prin rezultatele obţinute la competiţia naţională de profil. Timp de 4 zile, abilităţile salvatorilor au fost testate la maxim, acoperindu-se o largă paletă de probe de concurs şi criterii de departajare.

La proba de descarcerare, echipele participante au parcurs fiecare câte trei scenarii diferite, prin care s-a urmărit aspecte precum: modul în care se asigură comanda intervenţiei, modul cum sunt aplicate tehnicile de descarcerare, dar şi modul în care paramedicii din cadrul echipelor acordă primul ajutor persoanelor încarcerate, astfel:

  • scenariul rapid (10 min.), cu o singură victimă în stare critică;
  • scenariul standard (20 min.), cu o singură victimă;
  • scenariul complex (30 min.), cu 2 victime, având un grad ridicat de blocare.

La proba de traumă, pe parcursul a 2 scenarii (unul standard şi altul complex), evaluatorii au analizat calitatea îngrijirilor medicale acordate de către paramedici.

La finalul competiţiei ce a reunit 35 de echipe provenind din 16 ţări ale lumii, echipa de descarcerare a I.S.U. Dolj a obţinut următoarele rezultate:

  • în clasamentul general: locul 18 la scenariul standard, locul 20 la scenariul complex şi locul 17 la tehnici de descarcerare;
  • în clasamentul la scenariul standard: locul 18 activitatea paramedicală şi locul 10 la tehnici de descarcerare;
  • în clasamentul la scenariul complex: locul 13 la tehnici de descarcerare şi locul 19 la activitatea paramedicală.

Comanda inspectoratului le mulţumeşte tuturor celor ce au susţinut echipa pentru a participa la această activitate!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.