Profesionalismul paramedicilor prahoveni, reconfirmat la Craiova

Marți, 08 Octombrie 2019Prahova
Sursa Foto: ISU Prahova

Profesionalismul paramedicilor prahoveni  reconfirmat la Craiova | imaginea 1 Municipiul Craiova a găzduit Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat Faza a III-a, ediţia a VIII-a - 2019.

Timp de două zile, pompierilor militari din județele: Alba, București-Ilfov, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Suceava, Vâlcea, echipajelor provenind din Republica Moldova, Facultatea de Pompieri și Școala de Pompieri și Protecţie Civilă Boldești, precum şi celor patru echipe de voluntari din judeţele Argeş, București-Ilfov, Dolj şi Vâlcea le-au fost testate abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii.

Echipa ISU Prahova, reprezentată de lt. col. Satmar Sorin in calitate de şef de lot şi cei trei paramedici, plt. maj. Oprinoiu Mihai, plt. maj. Dinu Ciprian şi plt. adj. Petcu Iustin, a reușit după prima zi de concurs să se califice intre primele 5 echipe ale țării, la acordarea primului ajutor medical calificat, echipe care, în ziua următoare s-au luptat pentru câștigarea concursului in “scenarii complexe cu 2 victime”.

De reținut este faptul că, printre echipele participante și calificate între primele 5 echipe din țară, s-a aflat și vicecampioana mondială - echipa ISU Vâlcea!

În cadrul competiției s-au testat deprinderile practice prin abordarea diferitelor scenarii de accidente, iar participanții şi-au demonstrat cunoștințele prin respectarea principiilor de descarcerare, a tehnicilor de siguranță și de îngrijiri prespitalicești.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.