Concursul „Cel mai puternic pompier” a adunat la start 18 salvatori botoşăneni

Miercuri, 04 August 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Concursul  Cel mai puternic pompier  a adunat la start 18 salvatori botosaneni | imaginea 1 Pompierii sunt oameni puternici, curajoși și dedicați unei cauze nobile: salvarea vieții. Pentru a se pune în slujba vieții, ei muncesc mult să-și mențină condiția fizică la un nivel ridicat. Aptitudinile și forța fizică sunt testate periodic și în cadrul unor competiții.

În acest an, etapa pe inspectorat a concursului „Cel mai puternic pompier” a adunat la start 18 salvatori din cadrul Detașamentelor de Pompieri Botoșani și Dorohoi.

Pe o căldură sufocantă, ei şi-au demonstrat abilitățile în mânuirea accesoriilor, ridicarea greutăților și parcurgerea unor trasee cu un grad ridicat de dificultate, cu și fără aparat de respirat. În urma susținerii probelor de concurs, s-au evidențiat:

Categoria sub 35 de ani:

Locul 1 - plt. Șerban Robert - Detașamentul de Pompieri Botoșani

Locul 2 - sg. maj. Onofrei Mădălin - Detașamentul de Pompieri Dorohoi - Garda de Intervenție Săveni

Locul 3 - sg. maj. Amarie Marius - Detașamentul de Pompieri Dorohoi.

Categoria peste 35 de ani:

Locul 1 - plt. adj. Dohotaru Paul - Detașamentul de Pompieri Botoșani

Locul 2 - plt. adj. Covașă Bogdan - Detașamentul de Pompieri Dorohoi

Locul 3 - lt. Loluta Adrian Gabriel - SPIRC

Indiferent cine a urcat pe podium, toți concurenții au avut de câștigat, deoarece concursul urmărește creșterea capacităților motrice ale personalului, precum și a armonizării lucrului în echipă, prin parcurgerea unor circuite, individuale sau de echipă, care să dezvolte deprinderile necesare executării unor tehnici sau manevre specifice.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.