Pompierii botoșăneni, pe podium la „Cupa Odessos” din Bulgaria

Sâmbătă, 09 Octombrie 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Pompierii botosaneni  pe podium la  Cupa Odessos  din Bulgaria | imaginea 1 Lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani este unul dintre cele mai bune la „Ștafeta 4x100 metri”. Și-a câștigat acest titlu după ce a obținut, la această probă, locul III, la „Cupa Odessos” din Bulgaria, ediția a VII–a.

Competiția, destinată întrecerilor sportive în probe de specialitate ale pompierilor profesioniști, s-a desfășurat în perioada 27 septembrie – 01 octombrie a.c., la Varna, Bulgaria. La startul concursului, care are ca scop atât dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre pompierii profesionişti, cât şi îmbunătăţirea pregătirii profesionale a competitorilor, s-au aliniat nouă echipe de pompieri sportivi din Ucraina, Cehia, Republica Moldova, România și Bulgaria.

România a fost reprezentată de pompierii botoșăneni, care au acceptat invitația Clubului Fire-Fighting Applied Sports – Varna din Bulgaria. În cele patru probe de concurs: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ștafeta 4x100 metri” și „Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”, salvatorii botoșăneni și-au testat aptitudinile și deprinderile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență. La „Ștafeta 4x100 metri” au urcat pe podium, alături de pompierii din Cehia și Republica Moldova.

Pompierii botoșăneni nu sunt la prima experiență de acest gen. În 2014, la prima ediție a concursului, lt. Adrian Loluță și plt. adj. Dorin Sobariu au făcut parte din lotul reprezentativ al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a ocupat locul I, iar în 2019, plt. adj. Dorin Sobariu a obținut locul III individual la proba „Pista cu obstacole pe 100 m – Națiuni”, la „Cupa Odessos.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.