Cei mai buni dintre cei mai buni, la concursurile profesioniste din judeţul Suceava

Marți, 21 Iunie 2022Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Cei mai buni dintre cei mai buni  la concursurile profesioniste din judetul Suceava | imaginea 1 Joi, 16 iunie a.c., cei mai buni pompieri militari suceveni s-au confruntat în cadrul etapei judeţene a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă - ediţia 2022.

Probele de concurs sunt identice cu cele ale competiţiilor internaţionale de profil, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor, şi anume: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4x100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe reliefate prin prestaţii contracronometru.

La start s-au prezentat echipajele celor cinci detaşamente de pompieri din judeţ, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Prima probă a concursului - Scara de fereastră - s-a desfăşurat la sediul Detașamentului de Pompieri din municipiul Fălticeni, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul „Constantin Jamaischi”, din aceeaşi localitate.

La finalul competiţiei, clasamentul a fost următorul:

Proba Scara de fereastră - individual: locul I - plt. maj. Mugurel Corduș, locul II - plt. adj. Sergiu Avasiloaei şi locul III - plt. adj. Robert Irimia, toți trei de la Detașamentul Suceava. La echipe, aceeaşi probă a fost câştigată de Detaşamentul Suceava, urmat de Detaşamentele Rădăuți şi Fălticeni.

Proba Pista cu obstacole - individual: locul I - sg. maj Eusebiu Graur (Detaşamentul Vatra Dornei), locul II - plt. adj. Cătălin Vasiliu (Detaşamentul Fălticeni) şi locul III - plt. adj. Sergiu Avasiloaei și plt. maj. Ionuț Tîmpescu (ambii din cadrul Detaşamentului Suceava).

La echipe, podiumul a fost ocupat, în ordine, de subunităţile din Fălticeni, Suceava și Vatra Dornei. La proba Ştafeta 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii din Suceava, urmaţi de colegii lor din Vatra Dornei şi Fălticeni.

Proba care a constat în Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă a fost adjudecată de echipa din Suceava, celelalte locuri de pe podium revenind, în ordine, Detaşamentelor Rădăuți și Vatra Dornei.

Clasamentul general: Locul I - Detaşamentul Suceava, locul II - Detaşamentul Fălticeni, locul III - Detaşamentul Vatra Dornei, locul IV - Detaşamentul Rădăuţi şi locul V - Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc.

Competiţia de la acest nivel constituie un prilej pentru selecţia celor mai buni pompieri militari suceveni, care vor forma lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava ce va participa la etapa zonă (interjudețeană) a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.