Pompieri de meserie, “spartani” în timpul liber

Sâmbătă, 27 Mai 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Pompieri de meserie   spartani  in timpul liber | imaginea 1 Spartan Race nu este doar o competiție cu provocări fizice, ci și cu unele de ordin psihic, întrucât necesită mult curaj și motivație pentru a depăși toate probele.

Este un eveniment sportiv ce presupune o serie de curse cu obstacole pe teren accidentat, pe diferite grade de dificultate. Traseele au o lungime între 5 și 42 de km, iar numărul obstacolelor crește de la nivelul Sprint (20 de obstacole), la nivelul Ultea Beast (60 de obstacole ).

Fiind o competiție internațională, Spartan Race a ajuns și la noi în țară. De la un an la altul se organizează în locații diferite, anul acesta având ca locație Cheile Grădiștei, județul Brașov. Printre participanții la competiție s-au aflat și 2 pompieri din cadrul ISU Brașov.

Pentru că meseria de pompier este una grea și foarte solicitantă, iar colegii noștri necesită o condiție fizică bună și pregătire permanentă, competițiile la care participă sunt un bun prilej pentru a se antrena continuu, dar și pentru a-și depăși propriile limite.

Și în această ediție a competiției, pompierii brașoveni au avut de înfruntat pe lângă cei 360 de sportivi de renume, condiții extreme, precum noroi, foc, sârmă ghimpată, ziduri și frânghii, și toate acestea într-o cursă contracronometru, dar acestea nu au fost un impediment pentru ei, obținând, ca în fiecare an, rezultate remarcabile.

Pompierii brașoveni s-au clasat astfel: Pătrașcu Răducu – locul 5 la categoria de vârstă, și locul 12 la general; Durnă Bogdan – locul 3 la categoria de vârstă și locul 20 la general.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.