Etapa națională a “Competiției Naționale de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat”

Duminică, 10 Septembrie 2023Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Etapa nationala a  Competitiei Nationale de Descarcerare si Prim Ajutor Calificat | imaginea 1 În perioada 04-06 septembrie a.c., în municipiul Iași s-a desfășurat etapa națională a „𝑪𝒐𝒎𝒑𝒆𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒆𝒊 𝑵𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝑫𝒆𝒔𝒄𝒂𝒓𝒄𝒆𝒓𝒂𝒓𝒆 𝒔̦𝒊 𝑷𝒓𝒊𝒎 𝑨𝒋𝒖𝒕𝒐𝒓 𝑪𝒂𝒍𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕”.

În această competiție au concurat 18 echipe: 14 din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă Alba, Bacău, Bihor, București-Ilfov, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sibiu, Vâlcea.

Au mai concurat câte una din cadrul Facultății de Pompieri și a Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, un echipaj din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din Republica Moldova și o echipă de voluntari a ISU Iași.

ISU Neamț a participat la proba de acordare a primului ajutor calificat care este formată din 3 paramedici și are ca obiective aplicarea și respectarea întocmai a protocolului cu privire la pacienții traumatizați și dezvoltarea competențelor profesionale în ceea ce privește acordarea primului ajutor calificat pacienților traumatizați.

Lotul reprezentativ al ISU Neamț a fost format din: Lt. col. Luca Constantin (șef de lot); plt. adj. Dănilă Maria (coordonator); plt. adj. Pușcalău Claudiu (paramedic la Detașamentul de Pompieri Roman); plt. Smochina Dragoș (paramedic la Detașamentul de Pompieri Roman); plt. Petrila Andrei (paramedic la Detașamentul de Pompieri Roman).

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.