Mândri de salvatorii români!

Joi, 21 Septembrie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Mandri de salvatorii romani | imaginea 1 Echipa reprezentativă a României a obținut remarcabilul loc 4 la Festivalul de Salvare UKRO, care a reunit 12 echipe de salvatori din Regatul Unit și din întreaga lume.

Concursul s-a desfășurat în perioada 14-16 septembrie a.c., în Lincolnshire, Marea Britanie, și a presupus mai multe probe intense care au solicitat adaptabilitate rapidă și rezolvare eficientă în condiții de maximă securitate.

Lotul reprezentativ al țării noastre a avut în componență 8 salvatori, dintre care și doi pompieri brașoveni. Maiorul Colniceanu Dan de la Centrul Operațional este ofițer specialist 1 în cadrul dispeceratului, iar plt. adj. Șerban Constantin este pompier în cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Brașov, ambii fiind specializați ca alpiniști de intervenţie.

Aceasta a fost a doua participare internațională a echipei reprezentative a IGSU în acest an, la competiții de mare anvergură pentru salvatori de la înălțime, după ocuparea locului 15 la Campionatul Mondial Grimpday 2023, desfășurat în Franța, în luna Mai.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.