Plt. Maria-Cristina Niță - prima prezență feminină în competiția “Scări”

Marți, 10 Octombrie 2023Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Plt  Maria Cristina Nita   prima prezenta feminina in competitia  Scari | imaginea 1 Cea de-a X-a ediție a Concursului Internațional “Scări” a avut loc la Satu Mare în perioada 4-6 octombrie a.c., iar în acest an, pentru prima dată a existat o prezență feminină în competiție.

Pompierii sibieni sunt mândri de faptul că a lor colegă, Plt. Maria-Cristina Niță, este cea care a spart gheața în cadrul competiției atât de solicitante, demonstrând multă ambiție, determinare și rezistență.

Colega lor, la fel ca ceilalți participanți, a urcat 210 trepte până la etajul 10 al clădirii Palatului Administrativ din Satu Mare, purtând costumul de protecție (tip NOMEX) și accesoriile aferente, care cântăresc aproximativ 35 kg. Maria a reușit să parcurgă cele 10 etaje în 2:05 minute.

Ambițioasă, muncitoare și foarte determinată, Maria împărtășește câteva dintre gândurile ei: “Una din cele mai mari dorințe de anul acesta a fost participarea la Concursul Internațional “Scări” Satu Mare. Probabil cea mai mare motivație a venit din ambiția de a demonstra că și femeile pompieri pot concura cot la cot cu bărbații.

Iubesc sportul, iubesc această Armă și să îi ajut zi de zi pe cei din jurul meu, așadar am văzut această competiție ca pe o modalitate de verificare a capacităților fizice pe care le am.

Timpul obținut în urcarea celor zece etaje m-a surprins inclusiv pe mine, fiind cea mai frumoasă și neașteptată răsplată a antrenamentelor făcute cu mult efort în ultimele săptămâni. Sper din suflet ca și alte colege din țară să vină la această competiție. A fost o experiență spectaculoasă pe care mi-aș dori să o repet și anul viitor!”

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.