Rezultate meritorii pentru lotul sportiv al ISU Botoșani, la „Cupa Odessos”

Vineri, 06 Octombrie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Rezultate meritorii pentru lotul sportiv al ISU Botosani  la  Cupa Odessos | imaginea 1 Pompierul botoșănean, sld. Gabriel Neculai, este cel mai bun la probă “Pista cu obstacole” dintre pompierii din opt țări. Acesta a obținut locul I la individual pe națiuni în cadrul concursului internațional „Cupa Odessos”, care s-a desfășurat în orașul Varna din Bulgaria, în perioada 25 – 29 septembrie a.c.

„Pista cu obstacole” a presupus escaladarea unui gard de doi metri, ridicarea a două role de furtun tip “C”, traversarea bârnei de echilibru în viteză, întinderea și racordarea furtunurilor între ele, racordarea la distribuitor și la țeava pe care o poartă la brâu, înainte de a trece linia de sosire, iar Gabriel s-a remarcat prin viteză, echilibru și dexteritate.

La aceeași probă, lotul reprezentativ al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani, format din: căpitan Adrian Gabriel Loluță, plutonier adjutant Gabriel Giurgiu, plutonier adjutant-șef Doru Dutcovschi, sergent major Ovidiu Pavel, sergent major Andrei Baltag, soldat Gabriel Neculai, soldat Ionuț Patache, soldat Bogdan Dascălu, soldat Gabriel Condur, soldat Andrei Roman, soldat Eusebiu Dutcovschi și plutonier adjutant șef Cătălin Fecioru, a obținut locul III.

Competiţia, ajunsă la a IX-a ediție, a fost destinată întrecerilor sportive în probe de specialitate ale pompierilor profesionişti, la ea participând 14 echipe de pompieri sportivi din Ucraina, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Germania, România, Croația și Cehia.

România a fost reprezentată de pompierii din Botoşani și Neamț, care au acceptat invitaţia Federației Bulgare pentru Sport Aplicat - Club Varna.

În cele patru probe de concurs, „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, salvatorii și-au testat aptitudinile şi deprinderile necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Pompierii botoşăneni nu sunt la prima experienţă de acest gen. În 2014, la prima ediţie a concursului, cpt. Adrian Loluţă şi plt. adj. Dorin Sobariu au făcut parte din lotul reprezentativ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care a ocupat locul I.

În 2019, plt. adj. Dorin Sobariu a obţinut locul III individual la proba Pista cu obstacole pe 100 m - Naţiuni, la ”„Cupa Odessos”, iar în 2021, lotul reprezentativ al ISU Botoșani a ocupat locul III la „Ștafeta 4x100 metri”. Se adresează felicitări tuturor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.