Întrecerile anuale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

Duminică, 09 Iunie 2019Dolj
Sursa Foto: ISU Dolj

Intrecerile anuale ale serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta | imaginea 1 Şi în acest an, sub organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj s-au desfăşurat întrecerile anuale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Loturile participante s-au întrecut în trei probe de concurs - Pista cu obstacole 100 m, Ştafeta 4 x 100 m şi Dispozitivul de intervenţie - urmărindu-se punerea în valoare a pregătirii şi îndemânării celor mai buni concurenţi.

La etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, organizată în zilele de 5 şi 6 iunie, a.c., pe baza sportivă din comuna Işalniţa a Secţiei de Pompieri Craiova, au participat 5 servicii voluntare (S.V.S.U. Castranova, S.V.S.U. Melineşti, S.V.S.U. Pieleşti, S.V.S.U. Pleniţa şi S.V.S.U. Sadova) şi 6 servicii private pentru situaţii de urgenţă (Ford Romania S.A., Mercur Center S.A., OMV PETROM S.A. - Zona de Producţie II Oltenia, Rompetrol Downstream S.R.L., Sucursala Electrocentrale Craiova II şi Sucursala Electrocentrale Işalniţa). În cele din urmă, rezultatele obţinute de competitori au decis care este cea mai bună echipă din rândul celor participante la întrecere.

Prin urmare, la finalul întrecerii, clasamentul general, pe categorii de servicii, s-a prezentat astfel:

a) servicii voluntare:

  • locul I: S.V.S.U. Castranova;
  • locul II: S.V.S.U. Melineşti;
  • locul III: S.V.S.U. Pieleşti.

b) servicii private:

  • locul I: Complexul Energetic Oltenia - Sucursala Electrocentrale Craiova II;
  • locul II: ROMPETROL DOWNSTREAM S.R.L.;
  • locul III: OMV PETROM S.A. - Zona de Producţie II Oltenia.

Deşi, ca orice competiţie, şi acest concurs trebuia să îşi desemneze câştigătorii, este necesar să se menţioneze faptul că fiecare echipă participantă a obţinut clasări bune la cel puţin una din probele de concurs. Însă, şi în acest an, ca şi în anii precedenţi, merituoasele câştigătoare ale etapei judeţene a competiţiei au fost echipele care au câştigat şi în anii precedenţi, dovedind că experienţa acumulată este determinantă în obţinerea celor mai bune rezultate.

În luna iulie, câştigătoarele fazei judeţene a întrecerii - S.V.S.U. Castranova şi S.P.S.U. Sucursala Electrocentrale Craiova II - vor participa la etapa interjudeţeană a concursului, împreună cu câştigătoarele din judeţele Vâlcea, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Olt şi Gorj. Parteneri de concurs le-au fost serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din 7 judeţe, clasate primele la etapa judeţeană a concursului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.