Concursul „Prietenii Pompierilor” şi-a desemnat câştigătorii

Marți, 20 Mai 2014Hunedoara

Concursul  Prietenii Pompierilor  si a desemnat castigatorii | imaginea 1 La competiţie au participat peste 70 de elevi de gimnaziu ai şcolilor din Uricani, Petrila, Ghelari, Bretea Română, Veţel şi Teliucu Inferior. În concursul destinat elevilor de gimnaziu „PRIETENII POMPIERILOR”, categoria fete, elevele din Veţel s-au clasat pe primul loc, locul secund a fost ocupat de elevele din Ghelari, în timp ce fetele unei şcoli din Petrila s-au clasat pe a treia treapta a podiumului.

Proba mixtă a fost adjudecată de elevii din Bretea Română, pe a doua poziţie s-a clasat echipajul de la Veţel, iar pe cea de-a treia, echipa şcolii din Uricani. Competiţia presupune susţinerea unei probe teoretice, constând într-un test grilă cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor şi două practice.

Concursul  Prietenii Pompierilor  si a desemnat castigatorii | imaginea 2 În concursul „PRIETENII POMPIERILOR” la proba de îndemânare, concurenţii au parcurs un traseu presărat cu obstacole – un şanţ cu lăţimea de 1.80 de metri, un gard cu o înălţime de 0,70 metri, o capcană cu lungimea de 6 metri şi o bârnă de echilibru cu lungimea de 2 metri. La capătul traseului, concurenţii au demonstrat că sunt în măsură să facă mai multe tipuri de noduri (nod marinăresc, nod plat, nod pentru ridicarea unui obiect şi un nod de fixare a ţevii cu cordiţa). Totul contracronometru. A doua probă practică implică o ştefetă de 4 x 100 metri contracronometru.

Câştigătorii competiţiilor au fost recompensaţi cu diplome şi trofee în timp ce fiecare concurent a primit. din partea E-on, Crucea Roşie, Minexfor şi Primăria Deva, pachete cu dulciuri. Concursul destinat atât elevilor de liceu cât şi de gimnaziu „CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”, va avea loc marţi, 27 mai, tot la stadionul din Deva.

Galerie imagini