Concursurile cercurilor de elevi şi-au desemnat câştigătorii

Luni, 09 Iunie 2014Vaslui

Concursurile cercurilor de elevi si au desemnat castigatorii | imaginea 1 Marți, 3 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost gazda etapei judeţene a concursurilor cercurilor de elevi „Prietenii Pompierilor” şi “Cu viaţa mea apăr viaţa”, competiţie organizată în fiecare an în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui.

Ca de fiecare dată, şi în acest an, concursurile au beneficiat de o participare numeroasă a elevilor din judeţ, ceea ce dovedeşte popularitatea de care se bucură în rândul acestora. Astfel, la concursul „Prietenii Pompierilor” au participat 10 echipaje de la şcoli gimnaziale din judeţ (7 echipaje de băieţi/mixte şi 3 de fete), iar la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” s-au înscris la start 13 echipaje, de la 5 licee şi 8 şcoli gimnaziale.

La concursul „Prietenii Pompierilor”, echipajele au fost supuse la trei probe – una teoretică şi două practice („Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”). Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” a vizat două categorii de vârstă – şcoli gimnaziale şi licee. Echipajele au fost puse la încercare pe parcursul a trei probe – una teoretică şi două practice (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un perimetru cu obstacole).

Concursurile cercurilor de elevi si au desemnat castigatorii | imaginea 2

La finalul competiţiei, clasamentul s-a prezentat astfel:

„PRIETENII POMPIERILOR”

ECHIPAJE BĂIEŢI (MIXTE)

Locul I - Şcoala Gimnazială „ Anastasie Panu”, Huşi

Locul II - Şcoala Gimnazială nr. 3, sat Popeni (comuna Zorleni)

Locul III - Şcoala Gimnazială “Constantin Motaş”, Vaslui

ECHIPAJE FETE

Locul I - Şcoala Gimnazială „Anastasie Panu”, Huşi

Locul II - Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, Vaslui

Locul III - Şcoala Gimnazială “Episcop Iacov Antonovici”, Bârlad

„CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”

Concursurile cercurilor de elevi si au desemnat castigatorii | imaginea 3

ŞCOLI GIMNAZIALE

Locul I - Şcoala Gimnazială Deleşti

Locul II - Şcoala Gimnazială Ghermăneşti (comuna Drânceni)

Locul III - Şcoala Gimnazială „Alexandra Nechita”, Vaslui

LICEE

Locul I - Liceul „Ştefan Procopiu”, Vaslui

Locul II - Colegiul Economic „Anghel Rugină”, Vaslui

Locul III - Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Bârlad

Concursurile cercurilor de elevi si au desemnat castigatorii | imaginea 4

Concurenţii, elevi ai şcolilor gimnaziale, dar şi de liceu au fost arbitraţi de comisii formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Competiţia s-a încheiat cu o festivitate de premiere, toate echipajele clasate pe podium fiind recompensate într-un cadru festiv cu premii care au constat în echipamente sportive oferite de Consiliul Judeţean Vaslui. De asemenea au fost acordate la fiecare categorie menţiuni şi premii pentru fair – play.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui mulţumeşte pe această cale participanţilor, profesorilor coordonatori, Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Consiliului Judeţean Vaslui şi reprezentanţilor administraţiei publice locale din Vaslui care au avut o contribuţie importantă la buna organizare şi desfăşurare a concursurilor.

Galerie imagini