Etapele zonale ale concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Vineri, 19 Aprilie 2019Mehedinți
Foto: ISU Mehedinți

Etapele zonale ale concursurilor  Prietenii Pompierilor  si  Cu viata mea apar viata | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat în săptămâna 15-20 aprilie, a.c., etapele zonale ale concursurilor cu cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa” în toate oraşele şi municipiile din judeţ.

La cele două concursuri au participat echipaje de elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi liceal, de la unităţi de învăţământ din judeţul Mehedinţi. Concursul „Prietenii pompierilor” a constat într-o probă teoretică şi două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole pe 100 m” şi „Ştafeta 400 m cu obstacole, iar cel cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” într-o probă teoretică şi una practică „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m”.

La etapa zonală, desfăşurată joi, 18 aprilie, a.c., pe Stadionul Angelescu din municipiul Dr. Tr. Severin au participat 27 de echipaje de elevi de gimnaziu şi liceu de la mai multe unităţi de învăţământ din municipiu şi localităţile învecinate. Având un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, aceste concursuri se organizează în fiecare an în scopul formării, la elevi, a spiritului de solidaritate şi implicării acestora, individual sau în echipă, în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă.

În urma clasamentului general, la concursul „Prietenii Pompierilor”, pe locul I, atât la fete, cât şi la băieţi, s-a situat Şcoala Gimnazială „Alice Voinescu”, iar la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” locul I a fost ocupat la gimnaziu de Colegiul Naţional „Traian” şi la liceu de către Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja”. Echipajele clasate pe primul loc la toate cele cinci etape zonale vor participa la etapa judeţeană, care se va desfăşura la sfârşitul lunii mai, tot pe Stadionul Angelescu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.