Concursuri „Prietenii Pompierilor”, destinate pregătirii elevilor

Marți, 21 Mai 2019Sibiu
Sursa Foto: ISU Sibiu

Concursuri  Prietenii Pompierilor   destinate pregatirii elevilor | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a continuat activitatea de organizare a concursurilor destinate pregătirii elevilor, cu etapa judeţeană a concursului cu cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor”, desfășurată vineri, 17 mai, a.c., începând cu ora 09.00, în poligonul de pregătire al ISU Sibiu.

Competiția s-a desfășurat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean și cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor și are drept scop dezvoltarea la elevi, a spiritului de solidaritate şi implicării acestora, individual sau în echipă, în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă.

La acest concurs, destinat elevilor de gimnaziu, au participat patru echipaje de fete de la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazu” Șelimbăr, Școala Gimnazială Veștem, Școala Gimnazială Avrig și Școala Gimnazială ”Ion Albescu” Boița și cinci echipaje de băieţi de la Liceul Teoretic ”Timotei Cipariu” - Dumbrăveni și Școlile Gimnaziale Șelimbăr, Veștem, Avrig și Boița.

Echipajele formate din 10 membri au avut de parcurs trei probe: o probă teoretică şi două probe practice, „Pista de îndemânare cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.

În urma clasamentului general, pe locul I s-au situat echipajul de fete și băieți de la Școala Gimnazială Avrig. Locul al II-lea a fost ocupat de către echipajele de băieți de la Liceul ”Timotei Cipariu” - Dumbrăveni și echipajul de fete de la Școala Gimnazială Boița, iar locul al III-lea a fost ocupat de către echipajul de fete și băieți de la Școala Gimnazială Șelimbăr.

Echipele câștigătoare au fost recompensate cu diplome și trofee.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.