Etapa judeţeană a concursului pentru elevi "Prietenii Pompierilor"

Miercuri, 29 Mai 2019Dolj
Sursa Foto: ISU Dolj

Etapa judeteana a concursului pentru elevi  Prietenii Pompierilor | imaginea 1 În conformitate cu prevederile Planului anual de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pentru anul 2019, aprobat de către Prefectul judeţului Dolj cu nr. 3.106.427 din 23.01.2019, în data de joi, 23 mai, a.c., pe baza sportivă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului "Prietenii Pompierilor".

Concursul cuprinde o probă teoretică, care se desfăşoară pe baza unui chestionar prin care se urmăreşte verificarea cunoştinţelor acumulate în urma parcurgerii tematicii specifice stabilite prin Protocolul încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, dar şi două probe practic-aplicative, respectiv "Pista cu obstacole" şi "Ştafeta de 400 m cu obstacole". La acest concurs - destinat numai ciclului gimnazial - au participat 5 unități de învățământ (Şcoala Gimnazială „Anton Pann” Craiova, Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” Craiova, Şcoala Gimnazială Ţuglui, Școala Gimnazială „Elena Farago” Craiova şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova), cu câte un echipaj de fete, respectiv câte un echipaj de băieţi.

Pe categorii de concurs, clasamentul final a fost următorul:

Echipaje fete:

  • Locul I: Şcoala Gimnazială Ţuglui
  • Locul al II-lea: Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” Craiova
  • Locul al III-lea: Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova

Echipaje băieți:

  • Locul I: Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” Craiova
  • Locul al II-lea: Şcoala Gimnazială „Anton Pann” Craiova
  • Locul al III-lea: Școala Gimnazială „Elena Farago” Craiova

Aprecieri se cuvin a fi arătate însă şi celorlalţi participanţi şi dascălilor lor, pentru că au participat la această competiţie cu un grad ridicat de dificultate şi complexitate, obţinând rezultate notabile. De asemenea, trebuie apreciată bunăvoinţa necondiţionată a gazdei competiţiei, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.