Concursul “Micul pompier”, organizat cu ocazia celebrării Zilei Pompierilor din România

Vineri, 17 Septembrie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Concursul  Micul pompier   organizat cu ocazia celebrarii Zilei Pompierilor din Romania | imaginea 1 Distracție, veselie, încurajări și aplauze, aceasta a fost atmosfera care a dominat ediția din acest an a concursului ”𝐌𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫”, organizat cu ocazia celebrării la 13 septembrie a Zilei Pompierilor din România. Destinat copiilor cadrelor inspectoratului, cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, concursul a aliniat la start peste 40 de copii.

Așa cum era de așteptat, cei mai înfocați suporteri au fost chiar pompierii. Aceștia au privit cu mândrie cum cei mici le moștenesc calitățile de adevărați salvatori. Plini de ”curaj și devotament”, micuții pompieri au reușit să parcurgă și să ducă la bun sfârșit traseul aplicativ.

Nu a fost deloc ușor, fiindcă ei au avut de depășit obstacole pe o lungime de 40 m constând în 5 probe, respectiv: transportul unui furtun pe o distanță de 10 m, îndepărtarea unui obstacol cu ajutorul unui „baros”, alergare în zig-zag printre obstacole, realizarea unui dispozitiv de stingere prin întinderea unei role de furtun tip C cu țeavă de stingere și salvarea unei victime prin transportul acesteia pe o distanță de 10 m, până la linia de sosire.

Efortul depus nu a fost în zadar, deoarece fiecare concurent a fost recompensat cu diplomă de participare și un premiu oferit cu sprijinul Asociației Sportive a Pompierilor din România - Sucursala Vrancea și Asociației Pompierilor Vrânceni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.