Etapa județeană a concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Vineri, 13 Mai 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Etapa judeteana a concursurilor  Prietenii Pompierilor  si  Cu viata mea apar viata | imaginea 1 În perioada 9 - 10 mai a.c., ISU Mehedinţi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat și desfășurat etapa județeană a concursurilor cu cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, pe Stadionul Angelescu din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” a urmărit pregătirea elevilor în domeniul protecției civile prin parcurgerea a două probe practice: “Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” și “Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat” și susținerea unui probe teoretice.

La competiție au participat 10 echipaje de elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi liceal, clasate pe primul loc la competiții zonale, organizate în localitățile: Baia de Aramă, Vânju-Mare, Strehaia, Drobeta Turnu Severin și Orșova. Aceștia și-au dovedit cunoştinţele privind activităţile de protecţie civilă, modul de folosire a mijloacelor de protecţie individuală, dar şi abilităţile în acordarea primului ajutor.

În urma clasamentului general, la gimnaziu, locul I a fost adjudecat de Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Strehaia, locul al II-lea a fost ocupat de Şcoala Gimnazială “Constantin Negreanu” Drobeta Turnu Severin, iar pe locul al III-lea s-a situat Şcoala Gimnazială Iloviţa.

La liceu, Colegiul Naţional „Gheorghe Țițeica” a ocupat primul loc, urmat de Colegiul Național “Traian” și Colegiul Naţional Economic „Theodor Costescu”.

La cel de-al doilea concurs, „Prietenii pompierilor” au participat peste 100 de elevi, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, constituiți în zece echipaje, care s-au luptat pentru obţinerea unui loc pe podium, fiind grupaţi în două categorii: băieţi şi fete.

Pentru a-şi demonstra curajul, îndemânarea şi spiritul de echipă, aceştia au parcurs două probe practice: „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”. De asemenea, au susţinut şi o probă scrisă pentru a-şi demonstra cunoştinţele în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Întrecerile s-au încheiat cu desemnarea următorilor câştigători:

  • Locul I – Şcoala Gimnazială “Dumitru Craşoveanu“ Izvoru Bârzii (fete)/ Şcoala Gimnazială Iloviţa (băieţi);
  • Locul II – Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul“ Strehaia (fete)/ Şcoala Gimnazială “Dumitru Craşoveanu“ Izvoru Bârzii (băieți);
  • Locul III – Şcoala Gimnazială Corlățel (fete)/ Şcoala Gimnazială “Constantin Rădulescu Motru“ Butoiești (băieţi).

Prin însuşirea cunoştinţelor şi experienţa participării, cu toţii au avut de câştigat, însă echipajele clasate pe primele trei locuri au fost premiate cu diplome și cupe.

Concursurile au caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor și a protecției civile, fiind organizate în scopul dezvoltării în rândul elevilor a capacităţii de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum și formarea deprinderilor privind modul de acţiune, în cazul manifestării lor.

Competițiile au urmărit formarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară a elevilor în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre, punând accent pe dezvoltarea iniţiativei, spiritului de echipă, curajului, disciplinei şi fairplayului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.