Prieteniile care durează în timp

Marți, 17 Mai 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Prieteniile care dureaza in timp | imaginea 1 Într-o splendidă zi de primăvară, pe stadionul care poartă numele legendarului Michael Klein, ISU Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, a organizat etapa județeană a unei competiții dedicate unuia dintre cele mai valoroase segmente ale unei societăți: tineretul.

Deși timpul își urmează trecerea firească, a devenit deja o tradiție ca an de an, în luna lui Florar, pompierii hunedoreni să se înconjoare de tineri dornici să deslușească și să deprindă câteva crâmpeie din munca unui pompier.

Fiindcă astfel de activități, începute cu ani în urmă, sudează definitiv prietenii, dezvoltând relații și legături frumoase, concursul a fost numit, în mod natural - “Prietenii Pompierilor”.

Acest tip de concurs nu urmărește punctual și cu rigurozitate selecții deosebite, departajări, statistici, clasamente, note, medii, punctaje sau ierarhii, ci încearcă să angreneze un număr cât mai mare de participanți, dornici să învețe tainele meseriei de salvator.

Se caută și se cultivă vocația, implicarea, empatia, devotamentul și priceperea tinerilor, care prin etapele parcurse la concursul “Prietenii Pompierilor” își pun în valoare tot ce au mai bun, unii dintre ei chiar punând întrebări pertinente legate de o carieră militară în Arma Pompieri.

Acest fapt denotă ca astfel de activități nu rămân la stadiul de simplă competiție, ci au și un rol practic de ghidare și formare a unor tineri, dintre care unii, în viitorul nu foarte îndepărtat, vor deveni pompieri.

La competiție au participat elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, de la Școala Gimnazială Bretea Română, Școala Gimnazială Nr. 1 Hunedoara și Colegiul Economic “Emanuil Gojdu” Hunedoara, iar probele au fost trecute cu brio, în aplauzele colegilor și profesorilor participanți la acest eveniment.

Premiile au avut doar un rol simbolic și încurajator, întrucât adevăratele premii au fost ale fiecărui participant în parte, anume s-a câștigat cu medalie de aur cel mai de preț lucru pentru un tânăr: încrederea în sine!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.