Concursul „Prietenii pompierilor” - etapa județeană la Călărași

Miercuri, 17 Mai 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Concursul  Prietenii pompierilor    etapa judeteana la Calarasi | imaginea 1 Concursul „Prietenii pompierilor” - ediţia 2023 a fost câştigat de elevii Școlii Gimnaziale “Nicolae Titulescu” din municipiul Călăraşi. În data de 13 mai a.c. s-a desfăşurat în incinta Complexului Sportiv municipal din Călăraşi, etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2023.

Concursul cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus probe care urmăresc cunoaşterea actelor normative ce reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât şi formarea unor trăsături moral-volitive cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, hotărâre, perseverenţă, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.

Concursul este compus din 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”. Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate.

Prima probă practică, „Pista cu obstacole” constă în parcurgerea a patru tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa.

Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson.

La această etapă au participat şase unităţi de învăţământ, şcoli gimnaziale din județul Călărași. Competiţia a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar judeţean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi sprijinul financiar al Consiliului judeţean Călăraşi.

În urma disputării probelor din concurs, locul I la faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2023 a fost câştigat de către Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu” din municipiul Călăraşi, pe locul al doilea s-a clasat Şcoala Gimnazială din comuna Chiselet, pe locul al treilea Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu” din municipiul Călărași.

Cupa Fair Play a fost acordată Școlii Gimnaziale din localitatea Dorobanțu, iar mențiuni au obținut echipajele Școlii “Mircea Vodă” din municipiul Călăraşi și Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” Călăraşi.

La finalul competiţiei, organizatorii au premiat echipele câştigătoare cu premii, diplome, cupe şi medalii. Se adresează felicitări tuturor participanților pentru felul sportiv în care au știut sa se întreacă în această competiție!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.