Etapele locale ale concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Luni, 01 Mai 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Etapele locale ale concursurilor  Prietenii Pompierilor  si  Cu viata mea apar viata | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat și desfășurat, săptămâna trecută, etapele locale ale concursurilor cu cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Concursul „𝐏𝐫𝐢𝐞𝐭𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫” a constat într-o probă teoretică şi două probe practice: „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”, iar cel cu tematică de protecţie civilă „𝐂𝐮 𝐯𝐢𝐚𝐭̧𝐚 𝐦𝐞𝐚 𝐚𝐩𝐚̆𝐫 𝐯𝐢𝐚𝐭̧𝐚”, într-o probă teoretică şi una practică: „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m”.

Cele două concursuri au reunit la start echipaje de elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi liceal de la unităţile de învăţământ din judeţul Mehedinţi. Etapele locale s-au încheiat vineri, 28 aprilie a.c., când au fost desemnate ultimele echipe participante la etapa județeană a concursurilor dedicate elevilor.

Echipajele clasate pe primul loc în urma competițiilor locale, organizate în localitățile: Baia de Aramă, Vânju-Mare, Strehaia și Drobeta Turnu Severin, 𝐬𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐜𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐞𝐭𝐚𝐩𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̧𝐞𝐧𝐞, 𝐜𝐞 𝐬𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̧𝐮𝐫𝐚 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝟐𝟐-𝟐𝟑 𝐦𝐚𝐢 𝐚.𝐜., pe Stadionul Angelescu din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Prin participarea la aceste concursuri se urmărește formarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară a elevilor în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă, dar şi dezvoltarea în rândul acestora a unor trăsături comportamentale, cum sunt: curajul, disciplina, spiritul de echipă și corectitudinea.

Concursurile se organizează anual cu elevii și au un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind organizate în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.