Etapele locale ale concursurilor „Prietenii pompierilor” și „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Marți, 23 Aprilie 2024Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Etapele locale ale concursurilor  Prietenii pompierilor  si  Cu viata mea apar viata | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a desfășurat, săptămâna trecută, etapele locale ale concursurilor cu cercurile de elevi „𝗣𝗿𝗶𝗲𝘁𝗲𝗻𝗶𝗶 𝗣𝗼𝗺𝗽𝗶𝗲𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿” 𝘀̧𝗶 „𝗖𝘂 𝘃𝗶𝗮𝘁̧𝗮 𝗺𝗲𝗮 𝗮𝗽𝗮̆𝗿 𝘃𝗶𝗮𝘁̧𝗮”.

Concursul cu tematică în domeniul apărării împotriva incendiilor „Prietenii pompierilor” a constat într-o probă teoretică şi două probe practice: „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”, iar cel cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, într-o probă teoretică şi una practică: „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m”.

Echipajele de elevi, din ciclul gimnazial și cel liceal, de la unitățile de învăţământ din judeţul Mehedinţi, s-au reunit la start pentru a-și demonstra pregătirea și abilitățile. Etapele locale s-au încheiat joi, 18 aprilie a.c., când au fost desemnate ultimele echipe participante la etapa județeană a concursurilor dedicate elevilor.

Cei clasați pe primul loc, în urma competițiilor locale organizate în localitățile: Baia de Aramă, Vânju-Mare, Strehaia și Drobeta Turnu Severin, se vor întrece în cadrul etapelor judeţene, ce se vor desfăşura în perioada 13-14 mai a.c., pe Stadionul Angelescu din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Prin participarea la aceste concursuri se urmărește formarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară a elevilor în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă, dar şi dezvoltarea în rândul acestora a unor trăsături comportamentale, cum sunt: curajul, disciplina, spiritul de echipă și corectitudinea.

𝐶𝑜𝑛𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑒 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑎𝑛𝑢𝑎𝑙 𝑐𝑢 𝑒𝑙𝑒𝑣𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑎𝑢 𝑢𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑎𝑐𝑡𝑒𝑟 𝑒𝑑𝑢𝑐𝑎𝑡𝑖𝑣, 𝑡𝑒ℎ𝑛𝑖𝑐𝑜-𝑎𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡𝑖𝑣 𝑠̧𝑖 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑣 𝑖̂𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢𝑙 𝑎𝑝𝑎̆𝑟𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑖̂𝑚𝑝𝑜𝑡𝑟𝑖𝑣𝑎 𝑖𝑛𝑐𝑒𝑛𝑑𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟, 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑠𝑐𝑜𝑝𝑢𝑙 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑐𝑎𝑝𝑎𝑐𝑖𝑡𝑎̆𝑡̧𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑖̂𝑛𝑡̧𝑒𝑙𝑒𝑔𝑒𝑟𝑒 𝑠̧𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑟𝑒𝑐𝑖𝑒𝑟𝑒 𝑎 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑐𝑜𝑙𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̧𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡̧𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑣𝑖𝑎𝑡̧𝑎̆ 𝑠̧𝑖 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.