SMURD Caraş-Severin - 1 an de activitate

Sâmbătă, 30 Martie 2013Caraș-Severin

SMURD Caras Severin  1 an de activitate | imaginea 1 De un an, SMURD Caraș-Severin este operaţional în localităţile Caransebeş, Bozovici şi Oraviţa. Zilnic, 24 de ore din 24, un număr de 52 de subofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin intervin, pe tot cuprinsul judeţului, pentru salvarea vieţilor omeneşti.

Joi, 21 martie a.c., la un an de funcţionare, SMURD Caraş-Severin este operaţional în localităţile Caransebeş, Bozovici şi Oraviţa, cel de la Reşiţa, din păcate, încă îşi mai aşteaptă personalul medical. Cu toate acestea, zi de zi, 24 de ore din 24, un număr de 52 de subofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin intervin, pe tot cuprinsul judeţului, pentru salvarea vieţilor omeneşti.

Militarii, care au absolvit cursuri de paramedici, sunt încadraţi pe cele trei ambulanţe de Tip B (cele care nu necesită personal medical) şi intervin ori de câte ori sunt solicitaţi prin dispeceratul comun Serviciul de Ambulanţă Judeţean – Unitatea de Primiri Urgenţă – ISU „Semenic” CS. Dintre cele patru ambulanţe utilizate de SMURD Caraş-Severin, două au fost achiziţionate de Ministrul Sănătăţii, în timp ce, alte două au venit prin proiectul Programul Operaţional Sectorial la nivelul Regiunii Vest.

SMURD Caras Severin  1 an de activitate | imaginea 2 Bilanţul unui an de zile de activitate a SMURD nu poate fi apreciat comparativ, ci trebuie luat ca atare, urmând ca abia în 2014 să se vadă sau nu progresele acestui serviciu la nivel judeţean. Aşadar, pe parcursul a 12 luni de activitate, personalul serviciului a avut 1066 de intervenţii. Echipajele SMURD s-au deplasat la 28 de solicitări fără a interveni, au fost întoarse de pe traseu de 10 ori şi au primit 8 alarme false. Echipajele SMURD au avut 39 misiuni de descarcerare; au acordat asistenţă medicală de urgenţă într-un număr de 887 de cazuri (intoxicaţii-47; afecţiuni cardiace-78; prim-ajutor la accidente rutiere-16; traumatisme-185; arsuri-1; stop cardio-respirator resuscitat-4; diverse: chirurgicale şi neurochirurgicale-2, afecţiuni medicale–459, neurologice/psihiatrice–88, alte afecţiuni–7).

Un număr de 140 de cetăţeni au primit diferite tipuri de asistenţă din partea echipajelor SMURD, după cum urmează: persoane deblocate sau degajate–137 de persoane; persoane cu intenţia de a se arunca în gol-2 şi persoane căzute în locuri publice–1. Concluzionând, în timpul celor 1066 intervenţii au beneficiat de ajutor din partea echipajelor SMRD un număr de 1055 persoane, dintre care 144 de copii.

SMURD Caras Severin  1 an de activitate | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.