Alături de semeni: Sentimente, compasiune, fapte

Vineri, 03 Mai 2013București

Alaturi de semeni  Sentimente compasiune fapte | imaginea 1 Parcurgem perioada în care fiecare creştin se “primeneşte” pentru a primi în sufletul şi căminul său emoţia înălţătoare şi conotaţiile Sfintelor Sărbători Pascale.

Am primit viaţa pentru a ne-o dedica nouă şi celor din jur, conştiinţa pentru introspecţie, puterea şi opţiunea personală de a oferi bucurie şi, nu în ultimul rând, privilegiul de a experimenta iubirea pentru noi şi pentru cei ce ne sunt alături.

Astfel, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi-au armonizat sentimentele si au decis ca şi în aceste momente să fie alături de cei în slujba cărora sunt necondiţionat şi faţă de care soarta nu a fost atât de îngăduitoare. Primii destinatari ai acţiunilor noastre au fost cei mici, aflaţi în grija personalului de la Centrul de Plasament “Piticot” din comuna Domneşti, judeţul Ilfov, unitate aflată în grija instituţiei noastre. Prin intermediul donaţiei cadrelor IGSU au fost achiziţionate bunuri necesare desfăşurării procesului de pregătire, însumând piese de mobilier şi cărţi instructiv-educative.

Alaturi de semeni  Sentimente compasiune fapte | imaginea 2 De asemenea, cei 18 pici au primit din partea colegilor noştri dulciuri şi jucării menite să le alunge, chiar şi pentru o clipă, tristeţea ce transpare din ochii lor nevinovaţi. Din respect pentru cei aflaţi la vârsta senectuţii, atenţia noastră s-a îndreptat spre văduvele veteranilor de răboi - oameni care au purtat cu cinste şi demnitate “blazonul” de POMPIER. Prin solidaritatea manifestată de cadrele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, soţiile acestora au primit coşuri cu produse tradiţionale, oferite de oficialii instituţiei noastre.

Totodată, efectivele I.G.S.U. s-au raliat iniţiativei Ministerului Afacerilor Interne, constând în organizarea unui eveniment destinat copiilor instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. Astfel, colegii noştri au contribuit la bucuria celor mici, donând, cu drag, cărţi şi jucării.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.