Pompieri pentru o zi

Miercuri, 05 Iunie 2013Covasna

Pompieri pentru o zi | imaginea 1 Ziua internațională a copilului a constituit un prilej de sărbătoare pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Covasna care cu această ocazie a organizat Ziua Porților Deschise.

Celor aproximativ 90 de copii care au participat la această activitate li s-au prezentat misiunile inspectoratului și au avut plăcerea să se urce în maşinile de pompieri. După ce s-au plimbat cu o autospecială şi au încercat căştile de protecţie, copiii i-au aplaudat pe pompieri şi au promis că vor reveni, iar unii dintre ei au decis să îmbrăţişeze meseria de pompier.

Preșcolarii au primit calendare şi materiale informative, dar și sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba de incendii, accidente rutiere, inundații,etc.

Pompieri pentru o zi | imaginea 2 Timp de două ore, un echipaj de pompieri şi o ambulanţă SMURD, au fost prezentate în parcul central din municipiul Sfântu Gheorghe, unde vizitatorii au avut ocazia să cunoască misiunile paramedicilor şi pompierilor covăsneni.

De asemenea, cu ocazia zilei copilului, pompierii militari au vizitat copii de la casele de tip familial din localităţile Intorsura Buzăului, Mereni şi Sfântu Gheorghe.

Copiii au primit dulciuri, fructe și jucării, iar cadourile au fost cumpărate din donațiile făcute de angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihai Viteazul“ al județului Covasna.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.