Din Ordinul inspectorului general al I.G.S.U, col.dr.Ion Burlui, pompierul care a salvat o tânără din râul Strei, a fost avansat în grad, la excepțional

Joi, 22 August 2013Hunedoara
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Din Ordinul inspectorului general al IGSU  col dr Ion Burlui  pompierul care a salvat o tanara din raul Strei  a fost avansat in grad  la exceptional | imaginea 1 Joi, 22 august a.c., la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, a avut loc festivitatea de înaintare la gradul de plutonier major, în mod excepţional, a plt.Ioan Claudiu Pălimariu, pompierul care a intervenit decisiv în salvarea vieții unei tinere ce risca să se înece în râul Strei, după ce a suferit o comoţie cerebrală.

Plt.Ioan Claudiu Pălimariu, avansat plutonier major

La ceremonia de avansare a participat şi prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu. Acesta i-a acordat pompierului salvator o diplomă de merit. Lt.col.Viorel Demean, inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, a evidenţiat în faţa întregului colectiv faptele pompierului, înaintându-l la gradul de plutonier major, în mod excepţional, conform ordinului inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col.dr. Ion Burlui.

Lt.col.Viorel Demean, inspectorul-șef al ISU Hunedoara, a precizat pentru "Agenda Pompierului":"Subofiţerul a fost recompensat atât cu citarea prin Ordin de Zi pe Unitate cât şi prin avansarea la excepţional, la gradul de plutonier major, pentru profesionalismul şi modul exemplar în care s-a comportat, salvând viaţa unei persoane accidentate, cu toate că se afla în timpul liber şi nu dispunea de tehnica de acordare a îngrijirilor medicale de urgenţă."

Col.dr.Ion Burlui: "Oamenii care muncesc, vor fi recompensați"

Din Ordinul inspectorului general al IGSU  col dr Ion Burlui  pompierul care a salvat o tanara din raul Strei  a fost avansat in grad  la exceptional | imaginea 2 Aceasta este cea de a treia avansare în grad, în mod excepțional, care are loc din luna iunie, de când col.dr.Ion Burlui a fost numit inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Venit din mijlocul pompierilor, parcurgând toate etapele unei cariere profesionale în această armă, inspectorul general demonstrează astfel că apreciază munca oamenilor pe care îi are în subordine. Col.dr.Ion Burlui, a confirmat pentru "Agenda Pompierului" că astfel de avansări în grad vor mai fi, ori de câte ori situația o va cere. "Oamenii care muncesc, vor fi recompensați" - a declarat ferm inspectorul general al IGSU.

"Aveam un singur gând: să-i fie fetei bine!"

În data de 14 iulie a.c., plt. Claudiu Ionel Pălimariu, în vârstă de 31 de ani, subofiţer operativ principal în cadrul Detaşamentului de Pompieri Orăştie, a salvat viaţa unei tinere în vârstă de 18 ani. Subofiţerul aflat în timpul liber, împreună cu familia, pe malul râului Strei, într-o zonă populată, a fost singura persoană care a răspuns apelurilor disperate ale unui tânăr care solicita ajutor pentru salvarea unei tinere aflată în stare de inconştienţă în râul Strei. Deplasându-se la locul în care tânăra zăcea inconştientă în apă, plt. Claudiu Ionel Pălimariu i-a evaluat starea de sănătate, constatând că aceasta era inconştientă în urma unei lovituri la cap şi avea o hemoragie puternică la nivelul unei urechi, necesitând o intervenţie promptă. Cu ajutorul unor prieteni, pompierul a transportat victima pe mal, unde i-a acordat primul ajutor medical, până la sosirea ambulanţei SMURD solicitate la caz, care a preluat-o şi transportat-o la spital.

"Eram la iarbă verde cu familia când am auzit strigăte de ajutor. M-am apropiat de fata care era în apă, inconştientă şi am făcut tot ce am învăţat la cursul de prim-ajutor ca să o salvez. Nu mai vedeam şi nu mai auzeam pe nimeni în jurul meu. Aveam un singur gând. Să-i fie bine fetei. Cea mai mare satisfacţie a fost că după ce tânăra şi-a revenit mi-a mulţumit că am salvat-o." - a declarat curajosul pompier, proaspăt avansat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.