În prag de Sărbători, pompierii militari au deschis uşa mai multor familii nevoiaşe

Joi, 26 Decembrie 2013Călărași

In prag de Sarbatori  pompierii militari au deschis usa mai multor familii nevoiase | imaginea 1 În perioada 20 - 24 decembrie 2013, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au organizat mai multe acţiuni de colectare de bunuri materiale (jucării, îmbrăcăminte şi încălţăminte), cât şi produse alimentare, cu scopul declarat de a aduce un pic de bucurie unor familii cu posibilităţi financiare limitate.

Acţiunile întreprinse de către pompierii militari din cadrul reşedinţei inspectoratului şi al subunităţilor subordonate s-au desfăşurat în municipiile Călăraşi şi Olteniţa, în oraşele Lehliu-Gară şi Budeşti, precum şi în comuna Chiselet. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-au deplasat în localităţile mai sus menţionate, pentru a dărui şi a aduce o rază de speranţă unor copii din familii nevoiaşe, precum şi pentru a însenina ziua unor bătrâni împovăraţi de boli şi griji, prin distribuirea de alimente şi bunuri materiale.

Totodată, pompierii militari au purtat discuţii cu membrii acestor familii, impulsionând copiii să urmeze cursurile de învăţământ pentru a-şi asigura un viitor mai bun şi pentru a deveni un sprijin pentru familiile lor. Prin acţiunea desfăşurată, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, au înţeles şi cu această ocazie, că nu pot face minuni, dar pot de fiecare dată, să întindă o mână celor care au într-adevăr nevoie de ea, şi mai mult decât atât, au încheiat această serie de acţiuni umanitare cu satisfacţia că au reuşit să aducă un zâmbet pe faţa unui copil care nu mai avea speranţă să primească vreun dar de Crăciun sau să însenineze faţa unui om bătrân, care, fie şi pentru o zi, a simţit că semenii îi sunt mai aproape, că nu a rămas singur pe lume, că spiritul sărbătorilor chiar poate face oamenii mai buni şi mai generoşi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.