Pompierii, alături de cei prigoniți de soartă

Joi, 26 Decembrie 2013Vrancea

Pompierii  alaturi de cei prigoniti de soarta | imaginea 1 În Ajunul Crăciunului, copiii merg cu colindul, cei mari pregătesc bucatele pentru masa de a doua zi, iar Moş Crăciun împarte cadouri de dimineaţă până noaptea târziu.

Şi pentru că e tare ocupat, ne-am gândit să îi dăm o mână de ajutor. Astfel că, în pragul Crăciunului, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au venit în sprijin moşului, ducând cadouri unor familii din mai multe localităţi.

Dulciuri, jucării, suc, alimente (zahăr, făină, ulei, orez, carne), achiziţionate prin donarea benevolă a cadrelor I.S.U. Vrancea, dar şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte strânse în ultima lună au fost duse la cinci familii cu venituri modeste. La două dintre ele, moşul le-a trimis şi câte un brad pentru a-l împodobi în Ajun.

Astfel, am poposit la trei familii din comuna Vârteşcoiu. La primul caz, mama îngrijeşte trei copii, la a doua familie, mama avea grijă de şase copii, iar la cea de-a treia, părinţii cresc şapte copii. Am fost să îl ajutăm pe Moş Crăciun să ajungă şi la familia din satul Ciuşlea, comuna Garoafa, unde tatăl îi îngrijeşte pe cei patru băieţi, familie pe care am mai vizitat-o şi cu prilejul altor ocazii anul acesta şi anul trecut.

Ultima oprire a fost la o familie din Ploscuţeni, unde părinţii şi opt copii locuiesc, în codiţii modeste, într-o casă micuţă. Şi pentru că se apropie Noaptea Sfântă de Crăciun, nu doar cei care au primit cadourile au zâmbit cu recunoştinţă, ci şi mesagerii moşului, care au avut prilejul să aducă în câteva familii un pic de bucurie, şi de ce nu, un pic din spiritul sărbătorilor.

Galerie imagini