Precizări ale I.S.U. Constanța, referitoare la disponibilizările masive care au loc în cadrul instituției, în urma sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție

Miercuri, 29 Ianuarie 2014Constanța

În conformitate cu art. 445 Cod de Procedură Penală, la data de 28 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin judecătorul delegat a transmis către ISUJ Constanţa, senţinţa pronunţată vineri, 24 ianuarie 2014 şi clarificările necesare punerii în aplicare a acestei hotărâri.

Ca urmare, ISUJ Constanţa a demarat procedura de emitere a documentelor administrative de trecere în rezervă a cadrelor pentru care Instanţa de judecată a decis anularea foilor de concurs şi a documentelor de încadrare.

La emiterea acestora s-a constatat că în documentul transmis de Instanţa sunt erori materiale cu privire la numele candidaţilor pentru care s-a dispus anularea foilor de concurs şi a documentelor de încadrare, motiv pentru care s-a făcut o cerere către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de îndreptare a acestor erori. Astfel, pentru candidaţii ale căror nume au fost corect înscrise în sentinţa judecătorească s-au emis documentele de trecere în rezervă cu data de ieri, 28 ianuarie 2014, fiindu-le aduse la cunoştinţă în cursul zilei de astăzi. În ceea ce-i priveste pe candidaţii pentru care s-au depistat erori, trecerea în rezervă urmează a se realiza la data efectuării rectificărilor de către emitent.

La nivelul ISUJ Constanţa s-au dispus toate măsurile necesare asigurării intervenţiei în zona de competenţă a inspectoratului.