Etapa zonală a concursurilor„Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Joi, 10 Aprilie 2014Teleorman

Etapa zonala a concursurilor Prietenii Pompierilor  si  Cu viata mea apar viata | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat, luni, 07 aprilie a.c., începând cu ora 10.00, pe Stadionul Angelescu, din municipiul Dr.Tr.Severin, etapa zonală a concursurilor cu cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”. La cele două concursuri au participat 21 echipaje de elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi liceal de la şcolile din municipiul Dr.Tr.Severin şi localităţile arondate municipiului.

Prin parcurgerea probelor teoretice, elevii au arătat că au cunoştinţe referitoare la situaţiile de urgenţă, dar şi îndemânare, curaj şi spirit de echipă după parcurgerea probelor practice. Concursul „Prietenii pompierilor” a constat într-o probă teoretică şi două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole pe 100 m” şi „Ştafeta 400 m cu obstacole”. Au participat 7 echipaje de elevi de gimnaziu, de la Şcolile generale nr. 11, nr. 4, nr. 2, nr. 9, nr. 5, Izvorul Bârzii şi Jidoştiţa. Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” a constat într-o probă teoretică şi una practică „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m”. La acest concurs au participat 9 echipaje de gimnaziu de la Şcolile nr. 15, nr. 2, nr. 8, nr. 4, nr. 5, Izvorul Bârzii, Jidoştiţa, Cireşu şi Clubul Sportiv Şcolar şi 5 echipaje de liceu de la Liceul Economic, Liceul Halânga, Liceul „D-l Tudor”, Liceul „Şerban Cioculescu” şi Liceul Şimian.

Etapa zonala a concursurilor Prietenii Pompierilor  si  Cu viata mea apar viata | imaginea 2 Celelalte etape zonale ale celor două concursuri se vor desfăşura pe parcursul întregii săptămâni, în oraşele Orşova, Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă. Concursurile au un caracter educativ în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum în scopul promovării, în rândul elevilor, a atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare. Echipajele clasate pe primul loc vor participa la etapa judeţeană, care se va desfăşura, pe acelaşi stadion, la sfârşitul lunii mai.

Etapa zonala a concursurilor Prietenii Pompierilor  si  Cu viata mea apar viata | imaginea 3