Pompierii, oricând alături de semeni

Duminică, 27 Aprilie 2014Bihor

Pompierii  oricand alaturi de semeni | imaginea 1 În urma apelului lansat locuitorilor Marghitei de către Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Marghita şi Gărzii Sălard au desfăşurat vineri, 25 aprilie a.c., la Spitalul Municipal “Dr. Pop Mircea” Marghita, o acţiune de donare de sânge. Acesta reprezintă cel de-al treilea demers extraprofesional, întreprins de pompierii militari bihoreni de la începutul anului, în scopul salvării celor a căror viaţă depinde de un astfel de gest.

În Săptămâna Mare, pompierii bihoreni s-au mobilizat pentru a dărui celor aflaţi în dificultate, bucurie, şi mai ales speranţa la viaţă. Aşadar, “înarmaţi” cu dorinţa de a ajuta, aceştia s-au prezentat în Vinerea Mare, la prima oră, la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, pentru a dona sânge celor aflaţi în suferinţă. La scurt timp de la sosirea pompierilor, s-a aflat că un copil internat în spital avea urgent nevoie de sânge grupa AB4 - RH negativ şi, spre bucuria colegilor noştri, doi dintre cei 19 donatori aveau această grupă, astfel încât scopul lor de a ajuta s-a materializat pe loc.

Pompierii  oricand alaturi de semeni | imaginea 2 Prin intermediul acestui demers social cu caracter benevol, anonim şi neremunerat, conduşi de altruism, generozitate şi onoare, pompierii demonstrează că pentru ei "șansa la viaţă” este mai mult decât profesie.

Pompierii  oricand alaturi de semeni | imaginea 3