Un strop de bucurie de Sărbătorile Pascale

Duminică, 20 Aprilie 2014Bistrița-Năsăud

Un strop de bucurie de Sarbatorile Pascale | imaginea 1 Dimineaţa zilei de 4 aprilie nu va fi uitată niciodată de membrii a două familii din localitatea Mureşenii Bîrgăului. Puţin după ora 05.00, alertaţi de vecini, persoanele care locuiau în patru case au văzut cum agoniseala de o viaţa a fost cuprinsă de un incendiu violent, care ameninţa să se extindă la alte case din apropiere.

Aceiaşi oameni care s-au luptat mai bine de trei ore cu flăcările au dorit să fie alături de semenii lor care, în prag de sărbători, se află în plină reconstrucţie a bunurilor mistuite de flăcări. Alături de prietenii de la fundaţia Tăşuleasa Social, pompierii militari au dus alimente neperisabile şi alte obiecte de primă necesitate pentru cei opt copii care au rămas fără acoperiş deasupra capului.

Un strop de bucurie de Sarbatorile Pascale | imaginea 2 În acelaşi timp, altă delegaţie a pompierilor militari bistriţeni s-a deplasat în localitatea Viţa, comuna Nuşeni, unde au fost aşteptaţi de 14 copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, aflaţi în grija preotului paroh Lorinczy Karoly. Aceştia au fost luaţi sub aripa protectoare a părintelui paroh în urma cu mai mulţi ani, fie din familii dezorganizate sau cu posibilităţi limitate, fie direct din stradă, unde trăiau din mila trecătorilor. Au primit din partea pompierilor un curcan, alimente neperisabile (zahăr, ulei, făină), fructe şi dulciuri.

Galerie imagini