Copii în concurs

Duminică, 11 Mai 2014Bihor

Copii in concurs | imaginea 1 Vineri, 9 mai a.c., între orele 09.00 - 12.30, s-a desfăşurat faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor” şi a concursului de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, cu participarea unui număr de 16 echipe: 15 echipe calificate în urma competiţiilor desfăşurate la nivel zonal (opt echipe participante la concursul „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa” şi şapte la „Prietenii Pompierilor”) şi o echipă de elevi cu cerinţe educative speciale din cadrul Liceului Tehnologic „George Bariţiu” Oradea, invitată să participe la concursul de protecţie civilă.

Activitatea s-a desfăşurat pe baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv Oradea, cu sprijinul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „CRIŞANA” al judeţului Bihor, Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, precum şi al Consiliului Judeţean Bihor. Prin organizarea acestor concursuri se urmăreşte dezvoltarea şi promovarea unor atitudini şi comportamente adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi totodată stimularea spiritului civic în rândul tinerei generaţii.

Fiecare cerc de elevi " Prietenii Pompierilor " a participat la competiţie cu un echipaj format din zece elevi (un comandant şi opt concurenţi + o rezervă), băieţi şi fete, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani. Competiţia a constat în trei probe, prima dintre acestea fiind una teoretică, iar următoarele două, practice: "Pista de îndemânare peste obstacole" şi "Ştafeta de 400 metri cu obstacole".

Copii in concurs | imaginea 2

Rezultate finale ale concursului "Prietenii Pompierilor"

Fete

Locul I - Liceul Tehnologic Nr. 1 „Suplacu de Barcău”

Locul II - Colegiul Naţional „Samuil Vulcan” Beiuş

Locul III - Şcoala Gimnazială Nr. 1 Remetea

Băieţi

Locul I - Şcoala Gimnazială Nr. 1 Căbeşti

Locul II - Liceul Tehnologic Nr. 1 „Suplacu de Barcău”

Locul III - Şcoala Gimnazială “Viorel Horj” Drăgăneşti

Copii in concurs | imaginea 3 Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa ” se organizează anual cu elevii, distinct pe următoarele niveluri:

a) ciclul gimnazial - clasele V–VIII;

b) ciclul liceal - clasele IX-XI;

În cadrul etapei judeţene a competiţiei desfăşurate în cursul acestei zile, echipele concurente s-au întrecut pe parcursul a trei probe: o probă teoretică şi două probe practice: “ Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri”, respectiv “ Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

Rezultate finale ale concursului „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”

Clasele V-VIII

Locul I - Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita

Locul II - Liceul Tehnologic Nr. 1 Suplacu de Barcău, echipa de băieţi

Locul III - Liceul Tehnologic Nr. 1 Suplacu de Barcău, echipa de fete

Copii in concurs | imaginea 4 Clasele IX-XI

Locul I - Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita

Locul II - Colegiul Agricol Valea lui Mihai

Locul III - Liceul Tehnologic Nr. 1 Suplacu de Barcău

Premiile au constat în diplome şi cupe şi nu în ultimul rând, în mulţumirea de a fi parte integrantă dintr-un grup a cărei coeziune a cântărit greu în obţinerea succesului, iar pe termen lung, în satisfacţia asimilării unor cunoştinţe şi deprinderi practice menite a le proteja viaţa şi a-i apăra pe cei din jur în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Copii in concurs | imaginea 5