Cum reacţionezi la o urgenţă medicală?

Duminică, 20 Iulie 2014Constanța

Cum reactionezi la o urgenta medicala | imaginea 1 În cadrul campaniei „Vreau să previn!” joi, 17 iulie a.c., reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au desfăşurat o acţiune de informare preventivă, în cadrul unui complex comercial, situat în municipiul Constanţa, dar şi acţiuni demonstrative pentru deprinderea unor tehnici și manevre de prim ajutor în cazul unor urgențe medicale, la care au participat paramedici cu o ambulanţă SMURD.

Cu această ocazie, persoanele care au intrat să-şi facă cumpărăturile din mall, au participat la două ateliere organizate tematic:

  • unul de informare preventivă, în cadrul căruia adulţilor şi tinerilor li s-au prezentat modalităţile în care se pot proteja în cazul producerii unei situaţii de urgenţă;
  • unul care a vizat însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore (tăieturi, arsuri), realizate prin exemplificări şi exerciţii.

Cum reactionezi la o urgenta medicala | imaginea 2 Totodată, în cadrul acestei activităţi, au fost distribuite materiale de informare preventivă, care conţin mesaje de conştientizare a cetăţenilor asupra riscurilor la care se pot expune în cazul unui dezastru, dar şi reguli şi măsuri de prevenire pentru o vacanţă în siguranţă.

Reprezentanţii inspectoratului au oferit răspunsuri la toate întrebările cetăţenilor referitoare la activitatea pompierilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.