Pompierii alături de semenii aflați în suferință

Duminică, 24 August 2014Hunedoara

Pompierii alaturi de semenii aflati in suferinta | imaginea 1 Criza sângelui pentru transfuzii din spitale a determinat pompierii deveni să contribuie la refacerea stocului participând, benevol, la o acţiune de donare de sânge. Recoltarea fluidului vital pentru cei aflaţi în suferinţă a avut loc la Centrul de Transfuzie Sanguină al judeţului Hunedoara.

Campania pompierilor se va desfăşura pe tot parcursul săptămânii viitoare. Bonurile de masă, în valoare de 65 de lei, care se acordă, conform legii, fiecărui donator vor fi dăruite, la sfârşitul campaniei, copiilor unui centru din Hunedoara.

Pompierii alaturi de semenii aflati in suferinta | imaginea 2 Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, spune că această campanie, constând în donarea de sânge semenilor noştri aflaţi în nevoie, a fost încă un prilej pentru pompierii hunedoreni să-şi demonstreze solidaritatea socială şi altruismul.

Orice persoană sănătoasă cu vârsta cuprinsă între 18 şi 62 de ani, indiferent de  grupa de  sânge, se poate prezenta la Centrele  de Transfuzie Sanguină din Deva, Hunedoara şi Petroşani contribuind în acest fel la salvarea unei vieţi.

Pentru ca donarea să se desfăşoare în condiţii bune medicii recomandă, prealabil donării, odihnă suficientă şi o masă din care nu trebuie să lipsească carnea slabă, peştele, cerealele şi leguminoasele.

Galerie imagini