Pompierii, implicați într-o nouă acțiune de donare de sânge

Duminică, 28 Septembrie 2014Suceava

Pompierii  implicati intr o noua actiune de donare de sange | imaginea 1 Vineri, 26 septembrie a.c., cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, au donat sânge, spre a veni în ajutorul celor care sunt în nevoie, având în vedere că, uneori, acest sânge poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

De altfel, în zilele noastre, aproape că nu există evenimente care să pună în pericol viaţa omului şi la care pompierii militari să nu fie solicitaţi. Iar iniţiativa pompierilor suceveni vine şi în contextul în care aceştia participă zilnic la intervenţii, pe parcursul cărora se confruntă cu suferinţa oamenilor şi înţeleg cât de important este să ofere o şansă la viaţă celor din jurul lor, prin toate mijloacele pe care le au la dispoziţie.

Această acţiune nu este singulară, sute de pompieri militari din toate subunităţile judeţului s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava în timpul anului, dar în mod special, pe parcursul întregii luni septembrie, în completarea manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Zilei Pompierilor din România, dar şi în sprijinul campaniei umanitare iniţiată de Bucovina TV - „Sângele tău poate salva o viaţă”.

Prezent la acţiunea de donare de sânge, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, şeful pompierilor militari suceveni, a declarat: „Pompierii, prin vocaţie, sunt oameni destinaţi să lupte pentru salvarea vieţilor semenilor. Cu toate că motivaţia profesională oferită de vieţile salvate zi de zi reprezintă pentru noi o , am ales şi acest mod de a fi mai aproape de cei aflaţi în necazuri, nu doar prin intervenţia în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.”

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.