Voluntar junior

Joi, 18 Septembrie 2014Maramureș

Voluntar junior | imaginea 1 Miercuri, 17 septembrie a.c., în cadrul proiectului “Voluntar Junior”, elevii Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu din Baia Mare au desfășurat activitatea cu titlul “Pompierul român, simbol al curajului și al spiritului de sacrificiu”. Activitatea s-a desfășurat în curtea colegiului având ca invitați cadre militare ale I.S.U. Maramureș.

Scopul activității a fost de a contribui la educarea elevilor în spiritul prevenirii și diminuării dezastrelor. Specialiștii Inspecției de Prevenire le-au prezentat elevilor măsuri de prevenire și le-au dat sfaturi în legătură cu modul de comportare în diverse situații de urgență.

De asemenea, la finalul activității, elevilor de clasa a XII-a le-au fost oferite informații în legătură cu școlile de ofițeri și subofițeri pe care le pot absolvi pentru a deveni pompieri, iar militarii din cadrul Detașamentului de Pompieri “ Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare le-au prezentat accesoriile de pe o autospecială de stingere a incendiilor cu care au fost prezenți la activitate.

Galerie imagini